Kyckling från San Lucar de Barrameda
  • Tid 40 min

Kyckling från San Lucar de Barrameda

2.33 (3 betyg)

Denna sherrykokta kyckling får en ton av mandel och äpple bland morotsstavar och persiljekvistar. Vilken middag!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 kg färsk kyckling, styckad i 8 bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 5 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl torr sherry, manzanilla, t ex La Guita
  • 1 morot, i tunna stavar
  • 1 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn kycklingdelarna i olivolja i en stor panna eller gryta. Salta och peppra. Tillsätt lök samt vitlök och låt fräsa med i 1-2 minuter. Slå på sherry. Låt småputtra på svag värme under lock i cirka 15 minuter.

  2. 2

    Lägg i morötter och persilja och låt småputtra i ytterligare cirka 5 minuter.

Servering

Servera med bröd och klyftpotatis.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar