Kyckling från San Lucar de Barrameda

Kyckling från San Lucar de Barrameda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna sherrykokta kyckling får en ton av mandel och äpple bland morotsstavar och persiljekvistar. Vilken middag!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg färsk kyckling, styckad i 8 bitar
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 5 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl torr sherry, manzanilla, t ex La Guita
  • 1 morot, i tunna stavar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i olivolja i en stor panna eller gryta. Salta och peppra. Tillsätt lök samt vitlök och låt fräsa med i 1-2 minuter. Slå på sherry. Låt småputtra på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
  2. Lägg i morötter och persilja och låt småputtra i ytterligare cirka 5 minuter.

Servering

Servera med bröd och klyftpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Kyckling från San Lucar de Barrameda
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg färsk kyckling, styckad i 8 bitar
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 5 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl torr sherry, manzanilla, t ex La Guita
  • 1 morot, i tunna stavar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk salt

Kyckling från San Lucar de Barrameda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna sherrykokta kyckling får en ton av mandel och äpple bland morotsstavar och persiljekvistar. Vilken middag!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i olivolja i en stor panna eller gryta. Salta och peppra. Tillsätt lök samt vitlök och låt fräsa med i 1-2 minuter. Slå på sherry. Låt småputtra på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
  2. Lägg i morötter och persilja och låt småputtra i ytterligare cirka 5 minuter.

Servering

Servera med bröd och klyftpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)