Kulfi - Indisk glass
  • Tid 4 tim

Kulfi - Indisk glass

3.72 (18 betyg)

Kryddig glass med kardemumma och hackade nötter.

  • Tillagningstid 4 tim
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 liter standardmjölk
  • 0.5 tsk stött kardemumma, frön
  • 1 dl socker
  • 1 msk majsena
  • 1 tsk kallt vatten
  • 2 msk hackade mandlar
  • 2 msk hackade pistagenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp mjölken och låt koka några minuter. Tillsätt kardemumma och socker och rör tills sockret har smält. Blanda Maizena med lite vatten till en tunn pasta och vispa ner i mjölken. Sjud på svag värme tills blandningen tjocknat något. Tag från värmen, tillsätt mandel och nötter och låt kallna.

  2. 2

    Frys massan övertäckt 3-6 timmar. Rör i glassmassan några gånger under infrysningstiden.Flytta glassformen till kylskåp 20 minuter innan servering så att glassen mjuknar.

  3. 3

    Eller frys glassen i glassmaskin enligt maskinens instruktion. Servera med hackade pistagenötter och färsk frukt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar