Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Hel laxsida i ugn är smart bjudmat. Rubba laxen med goda kryddor och låt den tillagas till perfektion i ugnen. Servera med ett smaskigt tillbehör på rostad kål och svart ris. Bjud en yoghurtsås med rostad vitlök och ingefära till.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk fänkålsfrön, grovt mortlade
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 3 dl svart ris
  • 300 g rödkål
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g babyspenat
  • chiliflakes
  • citronklyftor
  • Rostad vitlöks- och ingefärsyoghurt:
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Skär kål och lök i lika stora bitar. Vänd runt i olja och salt och fördela på plåten bredvid laxen. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 48°, ca 20 min. Låt de hela vitlöksklyftorna ligga med i ugnen de sista 10 minuterna.
  3. Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med en gaffel. Blanda med resten av ingredienserna till såsen och smaka av med salt. Vänd runt kål och lök med ris och spenat. Toppa ev med chiliflakes och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco - Coop

(6)

Laxburgare med olivmajonnäs - Coop

(60)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Grillad tuna melt i tortillabröd - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tonfisk med gurksalsa - Coop

(2)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk fänkålsfrön, grovt mortlade
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 3 dl svart ris
  • 300 g rödkål
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g babyspenat
  • chiliflakes
  • citronklyftor
  • Rostad vitlöks- och ingefärsyoghurt:
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Hel laxsida i ugn är smart bjudmat. Rubba laxen med goda kryddor och låt den tillagas till perfektion i ugnen. Servera med ett smaskigt tillbehör på rostad kål och svart ris. Bjud en yoghurtsås med rostad vitlök och ingefära till.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Skär kål och lök i lika stora bitar. Vänd runt i olja och salt och fördela på plåten bredvid laxen. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 48°, ca 20 min. Låt de hela vitlöksklyftorna ligga med i ugnen de sista 10 minuterna.
  3. Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med en gaffel. Blanda med resten av ingredienserna till såsen och smaka av med salt. Vänd runt kål och lök med ris och spenat. Toppa ev med chiliflakes och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco - Coop

(6)

Laxburgare med olivmajonnäs - Coop

(60)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Grillad tuna melt i tortillabröd - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tonfisk med gurksalsa - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies