Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa
  • Tid 40 min

Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa

2.46 (13 betyg)

Grillad fläskfilé kryddad med paprika, oregano och kajennpeppar.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 8 skivor surdegsbröd, ev färre
Krydrubb:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt
Bönsalsa:
  • 400 g sköljda vita bönor, 1 burk
  • 2 tärnade avokador
  • 5 gröna feferoni i bitar
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till kryddrubben.

  2. 2

    Skär fläskytterfilén i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen.

  3. 3

    Grilla köttbitarna runt om tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 10 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla bröden någon minut per sida.

Bönsalsa

  1. 1

    Blanda ingredienserna till salsan och servera till.

Tips

  1. 1

    Stek köttet i en grill- eller stekpanna och låt det gå klart i ugnen 175-200°.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar