Kryddmarinerad matjessill med kapris

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Så här kan smörrebröd också se ut – var sak för sig och så rågbrödet bredvid.

Tillagningstid: 20 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 8 hela matjesfiléer
  • 1 msk smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • 4 msk kapris
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 skivor mörkt bröd
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättiksprit, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sillen i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn.
  3. Bred smör på brödet. Servera sillen med kapris, en äggula, rödlök och en skiva bröd. Garnera med en dillkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



knutte

2012-03-21

huvvaligen va' smaskigt , på rein jamska!

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Bowl med sashimilax

(4)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Krämig wasabisill

(6)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 8 hela matjesfiléer
  • 1 msk smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • 4 msk kapris
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 skivor mörkt bröd
  • 4 dillkvistar

Kryddmarinerad matjessill med kapris

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Så här kan smörrebröd också se ut – var sak för sig och så rågbrödet bredvid.

Tillagningstid: 20 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättiksprit, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sillen i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn.
  3. Bred smör på brödet. Servera sillen med kapris, en äggula, rödlök och en skiva bröd. Garnera med en dillkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



knutte

2012-03-21

huvvaligen va' smaskigt , på rein jamska!

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Bowl med sashimilax

(4)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Krämig wasabisill

(6)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies