Midsommarpaj
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Midsommarpaj

4.14 (7 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg:
  • 2.5 kokta, skalade potatisar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
Fyllning:
  • 4.5 kokta, skalade och skivade potatisar
  • 200 g skivade matjesbitar
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa potatisen till degen och arbeta ihop den med resten av ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform

  2. 2

    Bred ut potatis och sill (spara spadet) på pajdegen. Vispa ihop sillspad, gräddfil eller crème fraiche, ägg, gräslök och peppar och häll över. Strö över osten.

  3. 3

    Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Kanonlösning! Allt i ett! Gör pajen varje sommar : )