Midsommarpaj

Midsommarpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Paj till midsommar.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • Pajdeg:
  • 2.5 kokta, skalade potatisar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4.5 kokta, skalade och skivade potatisar
  • 200 g skivade matjesbitar
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mosa potatisen till degen och arbeta ihop den med resten av ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform
  2. Bred ut potatis och sill (spara spadet) på pajdegen. Vispa ihop sillspad, gräddfil eller crème fraiche, ägg, gräslök och peppar och häll över. Strö över osten.
  3. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.
Midsommarpaj
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Pajdeg:
  • 2.5 kokta, skalade potatisar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4.5 kokta, skalade och skivade potatisar
  • 200 g skivade matjesbitar
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost

Midsommarpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Paj till midsommar.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mosa potatisen till degen och arbeta ihop den med resten av ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform
  2. Bred ut potatis och sill (spara spadet) på pajdegen. Vispa ihop sillspad, gräddfil eller crème fraiche, ägg, gräslök och peppar och häll över. Strö över osten.
  3. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-06-13

Kanonlösning! Allt i ett! Gör pajen varje sommar : )