Laxpiroger

Laxpiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Välj rökt eller gravad lax och gör en fyllning till pirogerna med ägg, dill, ris och gräddfil.

Tillagningstid: 1 timme 20 min
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Laxfyllning:
  • 200 g gravad eller rökt lax, i tunna strimlor
  • 1.5 dl kokt, kallt ris
  • 3 hårdkokta, hackade ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl gräddfil
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Laxfyllning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.

Knyten

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minipiroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)
Laxpiroger
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Laxfyllning:
  • 200 g gravad eller rökt lax, i tunna strimlor
  • 1.5 dl kokt, kallt ris
  • 3 hårdkokta, hackade ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl gräddfil
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Laxpiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Välj rökt eller gravad lax och gör en fyllning till pirogerna med ägg, dill, ris och gräddfil.

Tillagningstid: 1 timme 20 min
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Laxfyllning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.

Knyten

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minipiroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)