Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg (1-5):
3.02 (241 betyg)

Goda lamm- eller köttfärsspett med smak av vitlök, paprika och mynta. Perfekta att äta med händerna.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 msk harissa eller 2 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • myntablad
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 urkärnad, finhackad gurka
  • 2 urkärnade, finhackade tomater
  • 200 g isbergssallad
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sumak
  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till åtta järpar. Trä järparna på grillspett och stek eller grilla runtom på hög värme tills köttet fått fin färg. Lägg över spetten i en ugnsfast form och låt dem bli genomstekta i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Gör salladen under tiden. Blanda ihop dressingen och servera tillsammans med spetten, salladen och pitabröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-10-29

Hej Sandra, tack för din feedback! Vi har nu ändrat mängden salt. Hälsar Elsa, webbredaktör

Sandra

2018-10-22

Mängden salt borde minskas i receptet, smakar extremt mycket salt. Skulle nog vara supergott om det va hälften av saltet.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Örtfrittata

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 msk harissa eller 2 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • myntablad
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 urkärnad, finhackad gurka
  • 2 urkärnade, finhackade tomater
  • 200 g isbergssallad
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sumak
  • 4 pitabröd

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg (1-5):
3.02 (241 betyg)

Goda lamm- eller köttfärsspett med smak av vitlök, paprika och mynta. Perfekta att äta med händerna.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till åtta järpar. Trä järparna på grillspett och stek eller grilla runtom på hög värme tills köttet fått fin färg. Lägg över spetten i en ugnsfast form och låt dem bli genomstekta i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Gör salladen under tiden. Blanda ihop dressingen och servera tillsammans med spetten, salladen och pitabröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-10-29

Hej Sandra, tack för din feedback! Vi har nu ändrat mängden salt. Hälsar Elsa, webbredaktör

Sandra

2018-10-22

Mängden salt borde minskas i receptet, smakar extremt mycket salt. Skulle nog vara supergott om det va hälften av saltet.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Örtfrittata

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies