Krossbullar med solrosfrön
  • Tid 30 min + 50 min jästid
  • Ugn 225º

Krossbullar med solrosfrön

0 (0 betyg)

Pröva dessa lättbakade goda frukostbullar med solrosfrön. Recept av Nina Enqqvist

  • Tillagningstid 30 min + 50 min jästid
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 stycken
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 2 krm salt
  • 2 msk vetekross
  • 2 msk solrosfrön
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten, att pensla med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Värm vattnet till fingervarmt (37°). Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och rör ner smör, salt, vetekross och solrosfrön. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg tills degen släpper bunkens kanter.

  2. 2

    Pudra över lite mjöl och låt jäsa övertäckt ca 20 min. Häll ut degen på bänken och arbeta tills den är smidig, blank och inte fastnar. Dela degen i åtta bitar. Tryck med lätt mjölad handflata på en degbit, samtidigt som du kupar handen och rullar degbiten, tills det blir en fin rund bulle.

  3. 3

    Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen 8–10 min, låt svalna på galler.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar