
Brytbröd med frön
Betyg (1-5):
Här kan du välja de frön du gillar mest, då blir det ju extra gott.
Tillagningstid: 55 minuter + jästid 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
- 25 g jäst
- 1 liter ljummet vatten (37 grader)
- 2 msk honung
- 50 g rumsvarmt smör
- 2 dl pumpakärnor
- 2 dl melonkärnor eller solroskärnor
- 1 dl psylliumfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl vetegroddar
- 1.9 liter vetemjöl
- 1.5 msk salt
- Garnering:
- solroskärnor
Gör så här
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 1 timme under bakduk.
- Lägg degen på mjölat bakbord, dela i 24 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter), pensla med vatten och strö över frön.
- Jäs under bakduk cirka 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter. Bilden visar en halv sats brytbröd.
Brytbröd med frön
Betyg (1-5):
Här kan du välja de frön du gillar mest, då blir det ju extra gott.
Tillagningstid: 55 minuter + jästid 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Gör så här
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 1 timme under bakduk.
- Lägg degen på mjölat bakbord, dela i 24 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter), pensla med vatten och strö över frön.
- Jäs under bakduk cirka 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter. Bilden visar en halv sats brytbröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!