Kroppkakor med skirat smör och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiska kroppkakor är perfekt mat att bjuda på, det tar lite tid att göra men är inte svårt. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • salt
  • Fyllning
  • 150 g rimmat rimmat fläsk, i små tärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • skirat smör

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Stek fläsk och lök under omrörning till fin färg. Tillsätt kryddpeppar.
  2. Pressa potatisen och låt svalna. Blanda med lättvispat ägg, mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg och forma till en rulle.
  3. Skär i 10–12 bitar. Lägg en liten sked av fyllningen i varje och krama ihop till en boll. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
  4. Sjud kroppkakorna i två omgångar. Låt sjuda ca 5 min extra efter att de flutit upp till ytan. Servera med lingon och skirat smör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Harriet

2021-02-27

Ska pröva.

Liknande recept

Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • salt
  • Fyllning
  • 150 g rimmat rimmat fläsk, i små tärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • skirat smör

Kroppkakor med skirat smör och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiska kroppkakor är perfekt mat att bjuda på, det tar lite tid att göra men är inte svårt. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Stek fläsk och lök under omrörning till fin färg. Tillsätt kryddpeppar.
  2. Pressa potatisen och låt svalna. Blanda med lättvispat ägg, mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg och forma till en rulle.
  3. Skär i 10–12 bitar. Lägg en liten sked av fyllningen i varje och krama ihop till en boll. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
  4. Sjud kroppkakorna i två omgångar. Låt sjuda ca 5 min extra efter att de flutit upp till ytan. Servera med lingon och skirat smör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Harriet

2021-02-27

Ska pröva.

Liknande recept

Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)