Kronärtskockspesto

Kronärtskockspesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik pesto med kronärtskocka, solroskärnor, grana padano, vitlök och citron. Så gott till pasta!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 kruka basilika
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna (på burk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk honung
  • 70 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det doftar nötigt och slutat skumma.
  2. Rör om och häll upp i en skål. Strimla både blad och stjälkar av basilikan.
  3. Mixa kronärtskockorna med solrosfrön, brynt smör, basilika, vitlök och honung till en slät pesto.
  4. Tillsätt ev lite vatten för en krämigare konsistens. Rör ner osten och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegspizza med sötpotatis

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Kronärtskockspesto
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 kruka basilika
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna (på burk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk honung
  • 70 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Kronärtskockspesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik pesto med kronärtskocka, solroskärnor, grana padano, vitlök och citron. Så gott till pasta!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det doftar nötigt och slutat skumma.
  2. Rör om och häll upp i en skål. Strimla både blad och stjälkar av basilikan.
  3. Mixa kronärtskockorna med solrosfrön, brynt smör, basilika, vitlök och honung till en slät pesto.
  4. Tillsätt ev lite vatten för en krämigare konsistens. Rör ner osten och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegspizza med sötpotatis

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)