Krämig rucolasill

Krämig rucolasill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 15 min
8 bufféportioner
  • 30 g rucola
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 fintärnat rött äpple
  • 5 cm finhackad purjolök
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • salt

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 cm bitar. Mixa rucolan med lite av crème fraichen tills den är riktigt grön. Tillsätt citronskal och citronsaft, smaka av med salt. Vispa resterande crème fraiche hård och vänd ner i såsen. Varva sås och sill med äpple och purjolök i en skål eller glasburk.

Servering

Garnera sillen med rucola blandat med tärnat äpple och hackad purjo.

Tips

Visste du att om du rör crème fraiche blir den rinnig men om du vispar den blir den hård.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Krämig rucolasill
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 30 g rucola
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 fintärnat rött äpple
  • 5 cm finhackad purjolök
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • salt

Krämig rucolasill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 15 min
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 cm bitar. Mixa rucolan med lite av crème fraichen tills den är riktigt grön. Tillsätt citronskal och citronsaft, smaka av med salt. Vispa resterande crème fraiche hård och vänd ner i såsen. Varva sås och sill med äpple och purjolök i en skål eller glasburk.

Servering

Garnera sillen med rucola blandat med tärnat äpple och hackad purjo.

Tips

Visste du att om du rör crème fraiche blir den rinnig men om du vispar den blir den hård.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!