Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En potatisgratäng perfekt till kvällens lyxiga meny! En fräsch sallad är nästan ett måste för att balansera allt det härligt krämiga.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g fast potatis
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 25 g smör
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Fräs vitlök och lök i smöret i en kastrull på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp.
  2. Lägg i potatisen och sjud tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills gratängen har fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Krämig potatisgratäng
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 900 g fast potatis
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 25 g smör
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Krämig potatisgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En potatisgratäng perfekt till kvällens lyxiga meny! En fräsch sallad är nästan ett måste för att balansera allt det härligt krämiga.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Fräs vitlök och lök i smöret i en kastrull på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp.
  2. Lägg i potatisen och sjud tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills gratängen har fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)