Krämig polenta med svamp och kronärtskocka

Betyg (1-5):
2.64 (11 betyg)

En otroligt enkel men samtidigt lyxig rätt. Du kommer inte att sakna köttet ett dugg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 dl polenta
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 250 g skogschampinjoner, delade i fjärdedelar
  • 150 marinerade kronärtskockor, avrunna
  • 4 repade timjankvistar
  • 4 skivor getost (1-2 cm tjocka)
  • kallpressad olivolja att steka i, samt att ringla över
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten i en tjockbottnad kastrull. Värm resterande vatten i en annan kastrull.
  2. Tillsätt polenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om. Sänk värmen och låt sjuda mycket sakta under ständig omrörning. Tillsätt lite av det resterande vattnet allt eftersom vattnet har sugits upp, tills polentan är tjock och krämig, ca 15 min. Rör ner hälften av smöret.
  3. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna. Stek vitlök och svamp i ett par minuter. Salta lätt. Tillsätt kronärtskocka och timjan och låt allt bli varmt.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek ostskivorna hastigt på båda sidorna.
  5. Fördela polenta på 4 tallrikar. Lägg på svamp- och kronärtskocksblandningen, en skiva getost och en skvätt olivolja.

Tips

Det blir mycket polenta! Den kan sparas och serveras till andra rätter senare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



AE

2015-07-20

Mycket goda smaker! Men tror att det blir stekt polenta nästa gång. Denna variant blev lite väl lik mannagrynsgröt.

Sigrid

2015-05-28

Mannen sa: MUMS! till detta recept. Och det var det också. Barnet var, som givet, inte så förtjust i svamp och getost, så hon fick prinskorv/köttbullar till polentan i stället.

Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Tortellini med ostronskivling och ugnsbakade kvisttomater

(6)

Gnocchi med svamp och blomkål

(43)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Grönsaksbolognese

(20)

Kycklinggryta med svamp

(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 dl polenta
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 250 g skogschampinjoner, delade i fjärdedelar
  • 150 marinerade kronärtskockor, avrunna
  • 4 repade timjankvistar
  • 4 skivor getost (1-2 cm tjocka)
  • kallpressad olivolja att steka i, samt att ringla över
  • flingsalt

Krämig polenta med svamp och kronärtskocka

Betyg (1-5):
2.64 (11 betyg)

En otroligt enkel men samtidigt lyxig rätt. Du kommer inte att sakna köttet ett dugg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten i en tjockbottnad kastrull. Värm resterande vatten i en annan kastrull.
  2. Tillsätt polenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om. Sänk värmen och låt sjuda mycket sakta under ständig omrörning. Tillsätt lite av det resterande vattnet allt eftersom vattnet har sugits upp, tills polentan är tjock och krämig, ca 15 min. Rör ner hälften av smöret.
  3. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna. Stek vitlök och svamp i ett par minuter. Salta lätt. Tillsätt kronärtskocka och timjan och låt allt bli varmt.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek ostskivorna hastigt på båda sidorna.
  5. Fördela polenta på 4 tallrikar. Lägg på svamp- och kronärtskocksblandningen, en skiva getost och en skvätt olivolja.

Tips

Det blir mycket polenta! Den kan sparas och serveras till andra rätter senare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



AE

2015-07-20

Mycket goda smaker! Men tror att det blir stekt polenta nästa gång. Denna variant blev lite väl lik mannagrynsgröt.

Sigrid

2015-05-28

Mannen sa: MUMS! till detta recept. Och det var det också. Barnet var, som givet, inte så förtjust i svamp och getost, så hon fick prinskorv/köttbullar till polentan i stället.

Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Tortellini med ostronskivling och ugnsbakade kvisttomater

(6)

Gnocchi med svamp och blomkål

(43)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Grönsaksbolognese

(20)

Kycklinggryta med svamp

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies