Krämig pasta med bacon och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (27 betyg)

Så enkel pastarätt med så mycket smak, grönkålen, baconet och grädden som blandas med parmesanost. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggulor
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl finriven parmesan
  • 400 g pasta penne
  • 140 g bacon
  • 70 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 msk färskriven parmesan, till servering

Gör så här

  1. Blanda äggula, grädde, svartpeppar och parmesan i en skål. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär baconet i bitar. Stek knaprigt i torr stekpanna. Lyft ur baconet och stek grönkålen i fettet från baconet. Salta och vänd ner timjanen.
  3. Lyft över pastan i stekpannan tillsammans med 1 dl av kokvattnet. Ta pannan från värmen. Häll i såsen och vänd runt. Tillsätt baconet och servera direkt. Servera med extra parmesan.

Tips

Under vinterhalvåret använder du grönkål och sommartid zucchini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2021-01-12

Väldigt gott och krämigt.

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 äggulor
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl finriven parmesan
  • 400 g pasta penne
  • 140 g bacon
  • 70 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 msk färskriven parmesan, till servering

Krämig pasta med bacon och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (27 betyg)

Så enkel pastarätt med så mycket smak, grönkålen, baconet och grädden som blandas med parmesanost. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda äggula, grädde, svartpeppar och parmesan i en skål. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär baconet i bitar. Stek knaprigt i torr stekpanna. Lyft ur baconet och stek grönkålen i fettet från baconet. Salta och vänd ner timjanen.
  3. Lyft över pastan i stekpannan tillsammans med 1 dl av kokvattnet. Ta pannan från värmen. Häll i såsen och vänd runt. Tillsätt baconet och servera direkt. Servera med extra parmesan.

Tips

Under vinterhalvåret använder du grönkål och sommartid zucchini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2021-01-12

Väldigt gott och krämigt.

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)