Krämig ”jansson”
  • Tid 45 min

Krämig ”jansson”

0 (0 betyg)

Jansson på nytt sätt, som kall röra med potatis, grädde och ansjovis. Perfekt att lägga på en bit knäckebröd. Recept av Christina Möller

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 8 potatisar
  • gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g ansjovisfiléer, avrunna och finhackade
  • 1 dl finhackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna potatisen. Koka nästan mjuk i saltat vatten. Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg, ca 5 min. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.

  2. 2

    Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills kompotten får en krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk.

  3. 3

    Tillsätt lök, ansjovis och dill och smaka av med salt och peppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar