Krämig ”jansson”

Krämig ”jansson”

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Jansson på nytt sätt, som kall röra med potatis, grädde och ansjovis. Perfekt att lägga på en bit knäckebröd. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 potatisar
  • gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g ansjovisfiléer, avrunna och finhackade
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka nästan mjuk i saltat vatten. Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg, ca 5 min. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  2. Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills kompotten får en krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk.
  3. Tillsätt lök, ansjovis och dill och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2021-04-03

Godare än vanlig Jansson för den som inte är helt såld på klassikern

Krämig ”jansson”
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 potatisar
  • gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g ansjovisfiléer, avrunna och finhackade
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar

Krämig ”jansson”

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Jansson på nytt sätt, som kall röra med potatis, grädde och ansjovis. Perfekt att lägga på en bit knäckebröd. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka nästan mjuk i saltat vatten. Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg, ca 5 min. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  2. Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills kompotten får en krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk.
  3. Tillsätt lök, ansjovis och dill och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2021-04-03

Godare än vanlig Jansson för den som inte är helt såld på klassikern