Krämig fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (28 betyg)

En saffransdoftande fiskgryta med grädde, tomat och fänkål. Perfekt fiskrätt att laga mycket av och bjuda många på.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tärnad djupfryst fisk
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g skivad fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl crème fraiche (15 %)
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackade färska örter, t ex dill, persilja, basilika

Gör så här

  1. Tina fisken. Fräs lök och fänkål i fettet utan att det tar färg ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, purjo, saffran och smulad buljongtärning och låt det fräsa med en liten stund. Häll i vitt vin och vatten och låt sjuda några minuter.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder. Dra av skalet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Rör ner crème fraichen. Lägg i fisken och tomaterna och sjud tills fisken precis är genomkokt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-01-09

Mycket god!!!

Liknande recept

Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g tärnad djupfryst fisk
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g skivad fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl crème fraiche (15 %)
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackade färska örter, t ex dill, persilja, basilika

Krämig fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (28 betyg)

En saffransdoftande fiskgryta med grädde, tomat och fänkål. Perfekt fiskrätt att laga mycket av och bjuda många på.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken. Fräs lök och fänkål i fettet utan att det tar färg ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, purjo, saffran och smulad buljongtärning och låt det fräsa med en liten stund. Häll i vitt vin och vatten och låt sjuda några minuter.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder. Dra av skalet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Rör ner crème fraichen. Lägg i fisken och tomaterna och sjud tills fisken precis är genomkokt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-01-09

Mycket god!!!

Liknande recept

Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)