Krämig fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (27 betyg)

En saffransdoftande fiskgryta med grädde, tomat och fänkål. Perfekt fiskrätt att laga mycket av och bjuda många på.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tärnad djupfryst fisk
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g skivad fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl crème fraiche (15 %)
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackade färska örter, t ex dill, persilja, basilika

Gör så här

  1. Tina fisken. Fräs lök och fänkål i fettet utan att det tar färg ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, purjo, saffran och smulad buljongtärning och låt det fräsa med en liten stund. Häll i vitt vin och vatten och låt sjuda några minuter.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder. Dra av skalet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Rör ner crème fraichen. Lägg i fisken och tomaterna och sjud tills fisken precis är genomkokt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-01-09

Mycket god!!!

Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g tärnad djupfryst fisk
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g skivad fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl crème fraiche (15 %)
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackade färska örter, t ex dill, persilja, basilika

Krämig fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (27 betyg)

En saffransdoftande fiskgryta med grädde, tomat och fänkål. Perfekt fiskrätt att laga mycket av och bjuda många på.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken. Fräs lök och fänkål i fettet utan att det tar färg ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, purjo, saffran och smulad buljongtärning och låt det fräsa med en liten stund. Häll i vitt vin och vatten och låt sjuda några minuter.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder. Dra av skalet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Rör ner crème fraichen. Lägg i fisken och tomaterna och sjud tills fisken precis är genomkokt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-01-09

Mycket god!!!

Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)