Köttgryta från Mellanöstern

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Många smaker, så som saffran, vitlök och citron, kokas ihop till en underbar gryta.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev eller fransyska
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran (1 paket = 0,5 g)
  • 1 msk tomatpuré eller harissa
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 500 g aubergine i delade skivor
  • 1 dl röda linser
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 st citron, strimlat skal
  • 70 g röd snackpaprika i tärningar
  • 700 g bulgur, gärna fullkorn
  • 1.5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn i fett i omgångar i en gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt saffran, tomatpuré eller harissa, citronsaft, buljongtärning, salt och peppar. Häll över vatten så att det täcker och låt det hela sjuda tills köttet är nästan mjukt, 45-60 minuter.
  2. Lägg i aubergine och linser och koka tills linserna är kokta och köttet är mört, cirka 10 minuter. Rör ner persilja och strö på citronskal och paprika.
  3. Servera med bulgur, en klick matyoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Teriyakimarinerad entrecôte

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev eller fransyska
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran (1 paket = 0,5 g)
  • 1 msk tomatpuré eller harissa
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 500 g aubergine i delade skivor
  • 1 dl röda linser
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 st citron, strimlat skal
  • 70 g röd snackpaprika i tärningar
  • 700 g bulgur, gärna fullkorn
  • 1.5 dl matyoghurt

Köttgryta från Mellanöstern

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Många smaker, så som saffran, vitlök och citron, kokas ihop till en underbar gryta.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn i fett i omgångar i en gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt saffran, tomatpuré eller harissa, citronsaft, buljongtärning, salt och peppar. Häll över vatten så att det täcker och låt det hela sjuda tills köttet är nästan mjukt, 45-60 minuter.
  2. Lägg i aubergine och linser och koka tills linserna är kokta och köttet är mört, cirka 10 minuter. Rör ner persilja och strö på citronskal och paprika.
  3. Servera med bulgur, en klick matyoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Teriyakimarinerad entrecôte

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)