För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttfärsspett med couscous

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Köttfärsspettet smakar härligt med en paprikasås med chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl couscous
  • 500 g nötfärs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackade bladpersilja
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • peppar efter smak
  • 3 msk olja att steka i
  • Paprikasås:
  • 1 dl grillad paprika i olja
  • 1 urkärnad, finhackad chili

Gör så här

  1. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.
  2. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.

Paprikasås

  1. Mixa paprika och chili med hjälp av en stavmixer, låt gärna lite av oljan från inläggningen vara med. Smaka av med salt.
  2. Stek biffarna i en stekpanna så att de blir jämnt brynta och trä eventuellt upp dem på träspett.

Servering

Servera spetten med kokt bulgur, pepprig paprikasås och eventuellt en kvist timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alfons

2014-01-08

Nja, ett recept med förbättringspotential.

Liknande recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Piccata på aubergine med tomatsås och ris

(1)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Caesarsallad med räkor

(26)

Shakshuka

(17)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 dl couscous
  • 500 g nötfärs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackade bladpersilja
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • peppar efter smak
  • 3 msk olja att steka i
  • Paprikasås:
  • 1 dl grillad paprika i olja
  • 1 urkärnad, finhackad chili

Köttfärsspett med couscous

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Köttfärsspettet smakar härligt med en paprikasås med chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.
  2. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.

Paprikasås

  1. Mixa paprika och chili med hjälp av en stavmixer, låt gärna lite av oljan från inläggningen vara med. Smaka av med salt.
  2. Stek biffarna i en stekpanna så att de blir jämnt brynta och trä eventuellt upp dem på träspett.

Servering

Servera spetten med kokt bulgur, pepprig paprikasås och eventuellt en kvist timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alfons

2014-01-08

Nja, ett recept med förbättringspotential.

Liknande recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Piccata på aubergine med tomatsås och ris

(1)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Caesarsallad med räkor

(26)

Shakshuka

(17)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)