Köttfärssås med sidfläsk

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(93)

En mustig och lyxig köttfärssås med sidfläsk och champinjoner som blir godare ju längre den får puttra. Det här är en köttfärssås som går hem i alla åldrar.

Tillagningstid: 20 min+ 1 timme att koka
6 portioner
  • 100 g rökt sidfläsk, strimlat
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • 2 hackade lök
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g rotselleri, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, svamp och lök tills fläsket fått fin stekyta. Lägg åt sidan.
  2. Hetta upp en gryta med smör, stek köttfärsen tills den är smulig. Salta och peppra. Tillsätt rotselleri, vitlök, tomatpuré och timjan till färsen.
  3. Stek under omrörning ca 2 min. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen.
  4. Rör ner svampfräset och låt grytan koka under lock på låg värme ca 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärssås med sidfläsk
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g rökt sidfläsk, strimlat
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • 2 hackade lök
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g rotselleri, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(93)

En mustig och lyxig köttfärssås med sidfläsk och champinjoner som blir godare ju längre den får puttra. Det här är en köttfärssås som går hem i alla åldrar.

Tillagningstid: 20 min+ 1 timme att koka
6 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, svamp och lök tills fläsket fått fin stekyta. Lägg åt sidan.
  2. Hetta upp en gryta med smör, stek köttfärsen tills den är smulig. Salta och peppra. Tillsätt rotselleri, vitlök, tomatpuré och timjan till färsen.
  3. Stek under omrörning ca 2 min. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen.
  4. Rör ner svampfräset och låt grytan koka under lock på låg värme ca 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!