Köttfärssås med selleri

Köttfärssås med selleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Köttfärssås med massa härliga grönsaker, töm kylskåpet och använd det du har hemma! Det gör köttfärssåsen både matigare och godare.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • salt

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötter. Hacka paprika, lök, selleri och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttfärsen. Salta och peppra.
  3. Häll ner alla grönsaker och stek 3 min till. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré och oregano och stek ytterligare 2 min.
  4. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2021-01-31

Denna blev så bra, grönsakerna gjorde stor nytta.

Jeanette

2018-09-10

Supergott, lade till en Chili och skvätte i Tabasco (gjorde dubbel sats) lät det stå och puttra en timme. Grönsakerna blir mjukare men smakerna kommer fram mer.

Jessica

2018-03-18

Supergod, detta är alltså en italiensk "ragu" - lite matigare och mer bastant än vanlig köttfärssås på grädde. Supersmarrigt om man föredrar köttigare smag.

Cecilia

2016-08-21

Man får dra på ordentligt med smaksättningen, smakade väldigt lite

Köttfärssås med selleri
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • salt

Köttfärssås med selleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Köttfärssås med massa härliga grönsaker, töm kylskåpet och använd det du har hemma! Det gör köttfärssåsen både matigare och godare.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötter. Hacka paprika, lök, selleri och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttfärsen. Salta och peppra.
  3. Häll ner alla grönsaker och stek 3 min till. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré och oregano och stek ytterligare 2 min.
  4. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2021-01-31

Denna blev så bra, grönsakerna gjorde stor nytta.

Jeanette

2018-09-10

Supergott, lade till en Chili och skvätte i Tabasco (gjorde dubbel sats) lät det stå och puttra en timme. Grönsakerna blir mjukare men smakerna kommer fram mer.

Jessica

2018-03-18

Supergod, detta är alltså en italiensk "ragu" - lite matigare och mer bastant än vanlig köttfärssås på grädde. Supersmarrigt om man föredrar köttigare smag.

Cecilia

2016-08-21

Man får dra på ordentligt med smaksättningen, smakade väldigt lite