
Köttfärssås med selleri
Köttfärssås med massa härliga grönsaker, töm kylskåpet och använd det du har hemma! Det gör köttfärssåsen både matigare och godare.
- 2 morötter
- 1 paprika
- 1 lök
- 2 selleristjälkar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 400 g nötfärs
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 5 dl vatten
- 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
- salt
Gör så här
- Skala och grovriv morötter. Hacka paprika, lök, selleri och vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttfärsen. Salta och peppra.
- Häll ner alla grönsaker och stek 3 min till. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré och oregano och stek ytterligare 2 min.
- Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.
Köttfärssås med selleri
Köttfärssås med massa härliga grönsaker, töm kylskåpet och använd det du har hemma! Det gör köttfärssåsen både matigare och godare.
Gör så här
- Skala och grovriv morötter. Hacka paprika, lök, selleri och vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttfärsen. Salta och peppra.
- Häll ner alla grönsaker och stek 3 min till. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré och oregano och stek ytterligare 2 min.
- Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-31
Denna blev så bra, grönsakerna gjorde stor nytta.
2018-09-10
Supergott, lade till en Chili och skvätte i Tabasco (gjorde dubbel sats) lät det stå och puttra en timme. Grönsakerna blir mjukare men smakerna kommer fram mer.
2018-03-18
Supergod, detta är alltså en italiensk "ragu" - lite matigare och mer bastant än vanlig köttfärssås på grädde. Supersmarrigt om man föredrar köttigare smag.
2016-08-21
Man får dra på ordentligt med smaksättningen, smakade väldigt lite
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Frida
2021-01-31
Denna blev så bra, grönsakerna gjorde stor nytta.
Jeanette
2018-09-10
Supergott, lade till en Chili och skvätte i Tabasco (gjorde dubbel sats) lät det stå och puttra en timme. Grönsakerna blir mjukare men smakerna kommer fram mer.
Jessica
2018-03-18
Supergod, detta är alltså en italiensk "ragu" - lite matigare och mer bastant än vanlig köttfärssås på grädde. Supersmarrigt om man föredrar köttigare smag.
Cecilia
2016-08-21
Man får dra på ordentligt med smaksättningen, smakade väldigt lite