Köttfärssås med hetta och sötma
  • Tid 20 min

Köttfärssås med hetta och sötma

4.36 (14 betyg)

Lika god vardag som helg, med ingredienser som alla är vana vid.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

  • 0.5 purjolök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salladskrydda
  • salt
  • spagetti och parmesan till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs purjolök och vitlök i en blandning av smör och olja i en stor panna. tillsätt färsen när löken mjuknat.

  2. 2

    Tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med en kort stund och tillsätt krossade tomater, kalvfond, mango chutney, svartpeppar och salladskrydda. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.

  3. 3

    Servera köttfärssåsen till al dente-kokt spaghetti och färskriven parmesanost.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en sallad på isbergssallad, gurka, tomater. Dressing av balsamvinäger, olivolja och salladskrydda.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inger

    Jättegott och bra att det inte är fett. Ta gärna mer mango chutney (som man tipsar om).