Köttfärssås med hetta och sötma

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Köttfärssås med en supergod touch av mango chutney och vitlök. Lika god vardag som helg, och med ingredienser som alla är vana vid blir det här en ny favorit!

Tillagningstid: 20 min
  • 0.5 purjolök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salladskrydda
  • spagetti och parmesan till servering
  • salt

Gör så här

  1. Fräs purjolök och vitlök i en blandning av smör och olja i en stor panna. tillsätt färsen när löken mjuknat.
  2. Tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med en kort stund och tillsätt krossade tomater, kalvfond, mango chutney, svartpeppar och salladskrydda. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Servera köttfärssåsen till al dente-kokt spaghetti och färskriven parmesanost.

Tips

Gör en sallad på isbergssallad, gurka, tomater. Dressing av balsamvinäger, olivolja och salladskrydda.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2020-10-15

En favorit med mycket smak. Jag använder sojafärs.

Inger

2016-05-04

Jättegott och bra att det inte är fett. Ta gärna mer mango chutney (som man tipsar om).

Köttfärssås med hetta och sötma
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 purjolök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salladskrydda
  • spagetti och parmesan till servering
  • salt

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Köttfärssås med en supergod touch av mango chutney och vitlök. Lika god vardag som helg, och med ingredienser som alla är vana vid blir det här en ny favorit!

Tillagningstid: 20 min

Gör så här

  1. Fräs purjolök och vitlök i en blandning av smör och olja i en stor panna. tillsätt färsen när löken mjuknat.
  2. Tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med en kort stund och tillsätt krossade tomater, kalvfond, mango chutney, svartpeppar och salladskrydda. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Servera köttfärssåsen till al dente-kokt spaghetti och färskriven parmesanost.

Tips

Gör en sallad på isbergssallad, gurka, tomater. Dressing av balsamvinäger, olivolja och salladskrydda.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2020-10-15

En favorit med mycket smak. Jag använder sojafärs.

Inger

2016-05-04

Jättegott och bra att det inte är fett. Ta gärna mer mango chutney (som man tipsar om).