
Köttfärspaté
Betyg (1-5):
Patén kan avnjtas varm eller kall. Den gör sig fin som huvudrätt, serverad med potatis och cumberlandsås eller kall på buffébordet.
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.75 dl ris
- 1 hackad gul lök
- 50 g grovhackade champinjoner
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 10 skivade gröna oliver
- 1 dl hackad persilja
- 1 ägg
- 1 msk tomatpuré
- 1 krm peppar
- 150 g strimlat bacon
- 350 g köttfärs
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk smör till formen
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka riset och låt svalna. Fräs lök, champinjoner och vitlök i matfett. Låt oliver och persilja fräsa med några minuter och tag pannan från värmen.
- Vispa upp ägget med tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt ris, bacon, köttfärs, champinjonröran och grädden. Blanda smeten och fyll en smord avlång bakform eller en terrin, 1,5 - 2 liter, med färsen. Grädda utan lock i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Servering
Patén är god varm med kokt potatis och sallad eller till kall buffé med oliver och körsbärstomater.
Köttfärspaté
Betyg (1-5):
Patén kan avnjtas varm eller kall. Den gör sig fin som huvudrätt, serverad med potatis och cumberlandsås eller kall på buffébordet.
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset och låt svalna. Fräs lök, champinjoner och vitlök i matfett. Låt oliver och persilja fräsa med några minuter och tag pannan från värmen.
- Vispa upp ägget med tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt ris, bacon, köttfärs, champinjonröran och grädden. Blanda smeten och fyll en smord avlång bakform eller en terrin, 1,5 - 2 liter, med färsen. Grädda utan lock i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Servering
Patén är god varm med kokt potatis och sallad eller till kall buffé med oliver och körsbärstomater.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!