Köttfärspaté

Köttfärspaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Patén kan avnjtas varm eller kall. Den gör sig fin som huvudrätt, serverad med potatis och cumberlandsås eller kall på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl ris
  • 1 hackad gul lök
  • 50 g grovhackade champinjoner
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 10 skivade gröna oliver
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm peppar
  • 150 g strimlat bacon
  • 350 g köttfärs
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör till formen
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset och låt svalna. Fräs lök, champinjoner och vitlök i matfett. Låt oliver och persilja fräsa med några minuter och tag pannan från värmen.
  2. Vispa upp ägget med tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt ris, bacon, köttfärs, champinjonröran och grädden. Blanda smeten och fyll en smord avlång bakform eller en terrin, 1,5 - 2 liter, med färsen. Grädda utan lock i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Servering

Patén är god varm med kokt potatis och sallad eller till kall buffé med oliver och körsbärstomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
Köttfärspaté
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.75 dl ris
  • 1 hackad gul lök
  • 50 g grovhackade champinjoner
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 10 skivade gröna oliver
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm peppar
  • 150 g strimlat bacon
  • 350 g köttfärs
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör till formen
  • 1 tsk salt

Köttfärspaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Patén kan avnjtas varm eller kall. Den gör sig fin som huvudrätt, serverad med potatis och cumberlandsås eller kall på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset och låt svalna. Fräs lök, champinjoner och vitlök i matfett. Låt oliver och persilja fräsa med några minuter och tag pannan från värmen.
  2. Vispa upp ägget med tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt ris, bacon, köttfärs, champinjonröran och grädden. Blanda smeten och fyll en smord avlång bakform eller en terrin, 1,5 - 2 liter, med färsen. Grädda utan lock i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Servering

Patén är god varm med kokt potatis och sallad eller till kall buffé med oliver och körsbärstomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)