Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål

Betyg (1-5):
3.43 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Löttfärslimpa:
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 riven gul lök
  • 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 2 ägg
  • Gräddstuvad vitkål:
  • 400 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk hel kummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
  4. Forma färsen till en rulle, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna en stektermometer, köttfärslimpan är perfekt vid 65º.
  5. Skär kålen i mindre bitar. Smält smöret i en rymlig panna eller wok och stek kålen 3-5 minuter. Tillsätt grädde, vatten och kummin. Stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-11-21

Det här receptet förtjänar inte att finnas med bland COOPs recept. Köttfärslimpan var INTE klar vid 65 grader, fick köra den i micron 5 min på full effetkt ytterliggare! Gräddstuvad vitkål var sälsynt mesig, behövde kryddas dubbelt upp och framförallt blev det ju ingen stuvning förrän man hade rett den med Maizena. Vad man skulle med 1kg till, det förstod jag aldrig...kanske var det det godaste i den här rätten. Nä, mines 1 stjärna. FY!

Natalie

2017-03-23

Inget nytt direkt, men köttfärslimpa är alltid gott. Kör i mer kryddor, linda in i bacon eller något annat kul. Man saknar lite sås även om kål är gott.

Kristin

2017-02-06

Det står väl lite fel. 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar?

Mica

2013-04-06

Den här gör vi inte om. Menlös köttfärslimpa, vitkålen var OK, men man kan göra roligare saker än så här med sina råvaror.

Lena Nilsson

2013-01-20

Jättegod middag speciellt god var ju den gräddstuvade vitkålen förstås

Jenny

2013-01-17

Jättegod vitkål, gjorde köttfärsbiffar istället. Bra maträtt.

Maria S

2013-01-10

Min blev lite lös, men jag ställde min i en form istället för på en plåt, kanske därför.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-10

Det var felskrivet i receptet tidigare, men det är rättat nu.

Ester

2013-01-10

Jag fattar inget av era kommentarer. Kalorierna står med på mitt recept. Det står till 65 grader (inte 6). Potatis brukar man väl äta till sin köttfärslimpa eller? Lite vanligt sunt förnuft känns det som. Jag är inte personligen förtjust i vitkål men de i familjen som var det älskade detta. Jag älskade allt utom vitkålen.

Matkassen

2013-01-09

Nix, ingen höjdare. Felaktigheter/tvetydigheter i receptet och tråkig/menlös smak på köttfärslimpan. Besviken!

Jonas

2013-01-09

Anja! Många med lite känsla för matlagning.!

anija

2013-01-09

VEM i dag 2013 saltar vattnet man kokar potatisen i ?? !! :O ingen hoppas jag ! föråldrat recept!

Britta/webbredaktionen

2013-01-09

Nej, kryddningen är löken och vitlöken..

Lennart

2013-01-08

Ska det inte vara salt och kryddor i köttfärsen

Britta/Webbredaktionen

2013-01-08

Perfekt vid 65º ska det vara.

Evylina

2013-01-07

Nu har ni fått "för mycke över Nyår"

Ann-Mari

2013-01-07

Vaddå klar vid 6?? Hur många grader skall den vara när limpan är klar?

Britta/Webbredaktionen

2013-01-07

Potatisen ska serveras till köttfärslimpan.

lucifer

2013-01-07

Ja lite konstigt ser det ju ut på receptet, men antar att potatisen är för sig!?

Anita Litz

2013-01-07

Ett märkligt recept om så mycket potatis skall vara med i färsen.

ewa.

2013-01-07

Vadå steka kål? Möjligtsvis om den är färsk.

Ellen

2013-01-07

Kanske perfekt efter 6?

Anki

2013-01-07

Det står att köttfärslimpan är perfekt vid 6.... Vad då 6?

Nisse

2013-01-07

Skall verkligen 1 kg kokt potatis blandas i köttfärssmeten??? Detta framgår av receptet.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Medelhavsgratäng

(21)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Biff med coleslaw

(0)
13 st
  • Löttfärslimpa:
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 riven gul lök
  • 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 2 ägg
  • Gräddstuvad vitkål:
  • 400 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk hel kummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål

Betyg (1-5):
3.43 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
  4. Forma färsen till en rulle, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna en stektermometer, köttfärslimpan är perfekt vid 65º.
  5. Skär kålen i mindre bitar. Smält smöret i en rymlig panna eller wok och stek kålen 3-5 minuter. Tillsätt grädde, vatten och kummin. Stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-11-21

Det här receptet förtjänar inte att finnas med bland COOPs recept. Köttfärslimpan var INTE klar vid 65 grader, fick köra den i micron 5 min på full effetkt ytterliggare! Gräddstuvad vitkål var sälsynt mesig, behövde kryddas dubbelt upp och framförallt blev det ju ingen stuvning förrän man hade rett den med Maizena. Vad man skulle med 1kg till, det förstod jag aldrig...kanske var det det godaste i den här rätten. Nä, mines 1 stjärna. FY!

Natalie

2017-03-23

Inget nytt direkt, men köttfärslimpa är alltid gott. Kör i mer kryddor, linda in i bacon eller något annat kul. Man saknar lite sås även om kål är gott.

Kristin

2017-02-06

Det står väl lite fel. 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar?

Mica

2013-04-06

Den här gör vi inte om. Menlös köttfärslimpa, vitkålen var OK, men man kan göra roligare saker än så här med sina råvaror.

Lena Nilsson

2013-01-20

Jättegod middag speciellt god var ju den gräddstuvade vitkålen förstås

Jenny

2013-01-17

Jättegod vitkål, gjorde köttfärsbiffar istället. Bra maträtt.

Maria S

2013-01-10

Min blev lite lös, men jag ställde min i en form istället för på en plåt, kanske därför.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-10

Det var felskrivet i receptet tidigare, men det är rättat nu.

Ester

2013-01-10

Jag fattar inget av era kommentarer. Kalorierna står med på mitt recept. Det står till 65 grader (inte 6). Potatis brukar man väl äta till sin köttfärslimpa eller? Lite vanligt sunt förnuft känns det som. Jag är inte personligen förtjust i vitkål men de i familjen som var det älskade detta. Jag älskade allt utom vitkålen.

Matkassen

2013-01-09

Nix, ingen höjdare. Felaktigheter/tvetydigheter i receptet och tråkig/menlös smak på köttfärslimpan. Besviken!

Jonas

2013-01-09

Anja! Många med lite känsla för matlagning.!

anija

2013-01-09

VEM i dag 2013 saltar vattnet man kokar potatisen i ?? !! :O ingen hoppas jag ! föråldrat recept!

Britta/webbredaktionen

2013-01-09

Nej, kryddningen är löken och vitlöken..

Lennart

2013-01-08

Ska det inte vara salt och kryddor i köttfärsen

Britta/Webbredaktionen

2013-01-08

Perfekt vid 65º ska det vara.

Evylina

2013-01-07

Nu har ni fått "för mycke över Nyår"

Ann-Mari

2013-01-07

Vaddå klar vid 6?? Hur många grader skall den vara när limpan är klar?

Britta/Webbredaktionen

2013-01-07

Potatisen ska serveras till köttfärslimpan.

lucifer

2013-01-07

Ja lite konstigt ser det ju ut på receptet, men antar att potatisen är för sig!?

Anita Litz

2013-01-07

Ett märkligt recept om så mycket potatis skall vara med i färsen.

ewa.

2013-01-07

Vadå steka kål? Möjligtsvis om den är färsk.

Ellen

2013-01-07

Kanske perfekt efter 6?

Anki

2013-01-07

Det står att köttfärslimpan är perfekt vid 6.... Vad då 6?

Nisse

2013-01-07

Skall verkligen 1 kg kokt potatis blandas i köttfärssmeten??? Detta framgår av receptet.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Medelhavsgratäng

(21)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Biff med coleslaw

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies