Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg (1-5):
3.62 (16 betyg)

Fyll ett frasigt och lätt uppvärmt litet bröd med härligheter och toppa med en krämig hummus. För glada uteätare på picknick eller middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 8 blötlagda träspett
  • 400 g kött- eller lammfärs
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • Tunnbröd:
  • 4 tunnbröd
  • 100 g rucola
  • 1 strimlad rödlök
  • 8 feferoni
  • 1 dl hummus, eller aubergineröra
  • 1 dl yoghurt, 10 %

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till färsen försiktigt. Låt den gärna vila en stund i kylen så att smakerna får mogna. Forma färsen till avlånga järpar runt spetten med blötlagda händer. Stek dem runtom i stekpanna cirka 10 minuter. Eller grilla över kol. Spetten kan gärna vara lite lätt rosa i mitten.
  2. Rulla tunnbröden till en strut och med sallad, rödlök, fefferoni och en klick hummus eller aubergineröra. Toppa med en klick yoghurt och lite extra mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(86)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 8 blötlagda träspett
  • 400 g kött- eller lammfärs
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • Tunnbröd:
  • 4 tunnbröd
  • 100 g rucola
  • 1 strimlad rödlök
  • 8 feferoni
  • 1 dl hummus, eller aubergineröra
  • 1 dl yoghurt, 10 %

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg (1-5):
3.62 (16 betyg)

Fyll ett frasigt och lätt uppvärmt litet bröd med härligheter och toppa med en krämig hummus. För glada uteätare på picknick eller middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till färsen försiktigt. Låt den gärna vila en stund i kylen så att smakerna får mogna. Forma färsen till avlånga järpar runt spetten med blötlagda händer. Stek dem runtom i stekpanna cirka 10 minuter. Eller grilla över kol. Spetten kan gärna vara lite lätt rosa i mitten.
  2. Rulla tunnbröden till en strut och med sallad, rödlök, fefferoni och en klick hummus eller aubergineröra. Toppa med en klick yoghurt och lite extra mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(86)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies