
Köttfärskebab i tunnbröd
Betyg (1-5):
Fyll ett frasigt och lätt uppvärmt litet bröd med härligheter och toppa med en krämig hummus. För glada uteätare på picknick eller middag.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 8 blötlagda träspett
- 400 g kött- eller lammfärs
- 0.5 finhackad rödlök
- 1 dl finhackad persilja
- 2 msk finhackad mynta
- 0.5 tsk kanel
- 0.5 tsk malen kryddpeppar
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 ägg
- 2 msk smör
- Tunnbröd:
- 4 tunnbröd
- 100 g rucola
- 1 strimlad rödlök
- 8 feferoni
- 1 dl hummus, eller aubergineröra
- 1 dl yoghurt, 10 %
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till färsen försiktigt. Låt den gärna vila en stund i kylen så att smakerna får mogna. Forma färsen till avlånga järpar runt spetten med blötlagda händer. Stek dem runtom i stekpanna cirka 10 minuter. Eller grilla över kol. Spetten kan gärna vara lite lätt rosa i mitten.
- Rulla tunnbröden till en strut och med sallad, rödlök, fefferoni och en klick hummus eller aubergineröra. Toppa med en klick yoghurt och lite extra mynta.
Liknande recept
Köttfärskebab i tunnbröd
Betyg (1-5):
Fyll ett frasigt och lätt uppvärmt litet bröd med härligheter och toppa med en krämig hummus. För glada uteätare på picknick eller middag.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till färsen försiktigt. Låt den gärna vila en stund i kylen så att smakerna får mogna. Forma färsen till avlånga järpar runt spetten med blötlagda händer. Stek dem runtom i stekpanna cirka 10 minuter. Eller grilla över kol. Spetten kan gärna vara lite lätt rosa i mitten.
- Rulla tunnbröden till en strut och med sallad, rödlök, fefferoni och en klick hummus eller aubergineröra. Toppa med en klick yoghurt och lite extra mynta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!