Köttfärscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Gryta fullproppad med goda kryddor, torra som färska.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g köttfärs
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk hackad färsk ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 kardemummakapslar eller motsvarande mängd kardemummakärnor
  • 1 tsk mald mald spiskummin
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 4 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad, strimlad grön chili
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med vitlök, ingefära, salt och övriga kryddor. Hetta upp oljan i en stekgryta och stek potatisen i olja. Tillsätt curry, lök och chili och låt fräsa en stund. Peta potatisen åt sidan i grytan, lägg i köttfärsen och bryn den. Blanda potatisen och köttfärsen och häll på kokosmjölken. Koka upp och koka utan lock till vätskan kokat in. Servera med ris och roti.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddig köttgryta

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Leverpanna på italienskt vis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatiska köttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(26)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 400 g köttfärs
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk hackad färsk ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 kardemummakapslar eller motsvarande mängd kardemummakärnor
  • 1 tsk mald mald spiskummin
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 4 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad, strimlad grön chili
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Köttfärscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Gryta fullproppad med goda kryddor, torra som färska.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med vitlök, ingefära, salt och övriga kryddor. Hetta upp oljan i en stekgryta och stek potatisen i olja. Tillsätt curry, lök och chili och låt fräsa en stund. Peta potatisen åt sidan i grytan, lägg i köttfärsen och bryn den. Blanda potatisen och köttfärsen och häll på kokosmjölken. Koka upp och koka utan lock till vätskan kokat in. Servera med ris och roti.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddig köttgryta

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Leverpanna på italienskt vis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatiska köttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(26)