Köttfärscurry

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Gryta fullproppad med goda kryddor, torra som färska.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 400 g köttfärs
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk hackad färsk ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 kardemummakapslar eller motsvarande mängd kardemummakärnor
  • 1 tsk mald mald spiskummin
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 4 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad, strimlad grön chili
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 3 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med vitlök, ingefära, salt och övriga kryddor. Hetta upp oljan i en stekgryta och stek potatisen i olja. Tillsätt curry, lök och chili och låt fräsa en stund. Peta potatisen åt sidan i grytan, lägg i köttfärsen och bryn den. Blanda potatisen och köttfärsen och häll på kokosmjölken. Koka upp och koka utan lock till vätskan kokat in. Servera med ris och roti.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga honungsribs

(17)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Frikadeller i currysås

(9)

Docentens dillpasta

(6)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g köttfärs
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk hackad färsk ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 kardemummakapslar eller motsvarande mängd kardemummakärnor
  • 1 tsk mald mald spiskummin
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 4 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad, strimlad grön chili
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 3 dl kokosmjölk

Köttfärscurry

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Gryta fullproppad med goda kryddor, torra som färska.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med vitlök, ingefära, salt och övriga kryddor. Hetta upp oljan i en stekgryta och stek potatisen i olja. Tillsätt curry, lök och chili och låt fräsa en stund. Peta potatisen åt sidan i grytan, lägg i köttfärsen och bryn den. Blanda potatisen och köttfärsen och häll på kokosmjölken. Koka upp och koka utan lock till vätskan kokat in. Servera med ris och roti.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga honungsribs

(17)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Frikadeller i currysås

(9)

Docentens dillpasta

(6)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies