Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (20 betyg)

Gyllengult sött saffransris med persilja och fräst nötfärs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl basmatiris
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk olja
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater, i klyftor
  • 1 msk färsk persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färs, lök, gurkmeja och saffran i oljan i en gryta 3-4 minuter. Blanda i morötter, socker, salt och peppar. Fräs under omrörning tills köttfärsen är genomstekt och löken och morötterna mjuka. Blanda ner riset i grytan och hetta upp. Smaka eventuellt av med mera socker, rätten ska ha en tydlig sötma.

Servering

Servera med tomater och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl basmatiris
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk olja
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater, i klyftor
  • 1 msk färsk persilja

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (20 betyg)

Gyllengult sött saffransris med persilja och fräst nötfärs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färs, lök, gurkmeja och saffran i oljan i en gryta 3-4 minuter. Blanda i morötter, socker, salt och peppar. Fräs under omrörning tills köttfärsen är genomstekt och löken och morötterna mjuka. Blanda ner riset i grytan och hetta upp. Smaka eventuellt av med mera socker, rätten ska ha en tydlig sötma.

Servering

Servera med tomater och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)