Köttbullar i tomatsås med broccoli och pasta

Betyg (1-5):
3.08 (24 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 burkar krossade tomater (400 ml)
  • 1.5 dl kärnfria kalamataoliver
  • salt, peppar
  • Till servering:
  • 160 g pasta
  • 500 g broccoli
  • 100 g riven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök mjuk i en kastrull med olja. Häll på krossade tomater och oliver, låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna till köttbullarna och rör om till en jämn smet. Rulla 8 stora köttbullar med blöta händer. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda under lock 15 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Ånga broccolibuketter i ett durkslag över pastavattnet de sista 8 minuterna. Servera broccolin med parmesan, olivolja och pressad citron, salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 burkar krossade tomater (400 ml)
  • 1.5 dl kärnfria kalamataoliver
  • salt, peppar
  • Till servering:
  • 160 g pasta
  • 500 g broccoli
  • 100 g riven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt, svartpeppar

Köttbullar i tomatsås med broccoli och pasta

Betyg (1-5):
3.08 (24 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök mjuk i en kastrull med olja. Häll på krossade tomater och oliver, låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna till köttbullarna och rör om till en jämn smet. Rulla 8 stora köttbullar med blöta händer. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda under lock 15 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Ånga broccolibuketter i ett durkslag över pastavattnet de sista 8 minuterna. Servera broccolin med parmesan, olivolja och pressad citron, salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies