Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

Betyg (1-5):
3.75 (20 betyg)

Saftiga köttbullar med en smakrik sås som görs i ugnen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och paprikasås
  • 400 g krossade tomater
  • 3 grillade paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 dl bulgur eller couscous
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 30 g babyspenat
  • 75 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.
  2. Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, ev med vitlök.
  4. Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat. Smula fetaosten över köttbullarna och ev mer persilja. Servera med bulgurn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2018-11-11

Lättlagat och mycket gott. Enkelt att göra större sats.

Coop

2018-11-07

Catharina - tack för din feedback, nu är saltet tillagt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Catharina

2018-11-04

Supergod och trevlig rätt!! Både till vardags och fest. Enkel att tillaga!! Obs! I receptet över vilka ingredienser som ska finnas har man glömt salt i både köttbullar samt sås... Glöm inte att lägga till salt, annars blir rätten mindre lyckad: -)

Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och paprikasås
  • 400 g krossade tomater
  • 3 grillade paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 dl bulgur eller couscous
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 30 g babyspenat
  • 75 g fetaost

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

Betyg (1-5):
3.75 (20 betyg)

Saftiga köttbullar med en smakrik sås som görs i ugnen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.
  2. Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, ev med vitlök.
  4. Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat. Smula fetaosten över köttbullarna och ev mer persilja. Servera med bulgurn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2018-11-11

Lättlagat och mycket gott. Enkelt att göra större sats.

Coop

2018-11-07

Catharina - tack för din feedback, nu är saltet tillagt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Catharina

2018-11-04

Supergod och trevlig rätt!! Både till vardags och fest. Enkel att tillaga!! Obs! I receptet över vilka ingredienser som ska finnas har man glömt salt i både köttbullar samt sås... Glöm inte att lägga till salt, annars blir rätten mindre lyckad: -)

Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies