Köttbullar i paprikasås

Betyg (1-5):
3.43 (130 betyg)

Gör stora lyxiga köttbullar som får bada i en vacker sås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 400 g pasta
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 2 msk smör, till stekning
  • Paprikasås:
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade paprikor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk socker eller honung (valfritt efter smak)
  • 40 g babyspenat

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Paprikasås

  1. Blanda färs, ägg, lök, paprikapulver, salt och peppar till en jämn smet. Forma 6/12/18 bullar. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek bullarna runtom i några minuter (i omgångar om det är trångt), de behöver inte bli genomstekta.
  2. Lägg lök och paprika med lite olja i en kastrull och bryn under omrörning tills lök och paprika är mjuka. Tillsätt crème fraiche, vatten, salt och peppar. Låt koka upp och mixa slät med en mixerstav. Smaka av med honung.
  3. Lägg köttbullarna i såsen och koka försiktigt cirka 5 minuter tills bullarna är färdiga. Servera med pasta och spenat.

Tips

Ersätt crème fraichen med krossade tomater för en smalare variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hang

2015-12-14

Det är nog få som klarar det här receptet på en halvtimme...

Claudia

2014-03-07

Den blev nog helt vit för dig för du glömde nog att vispa såsen så att paprikan blev mosad. Jag hade också i en köttbuljong och stekte löken ihop med två pressade vitlöksklyftor.

Peter

2013-12-16

Lite mer peppar, grönsaksbuljong och en dl grädde… Denna kommer vi att göra många gånger!!

yvonne pira

2013-12-16

vad gott jag hade ingen olivolja i gillar inte smaken på den är besk hade i tomatpure istället

Nina

2013-11-11

Dubbelt med peppar och lite cayennepeppar. Tog 1 dl vatten och 3 dl creme fraiche i stället och la i en köttbuljong. Köttbullarna gjordes på rådjursfärs. Riktigt gott!!

A

2012-11-15

Smakar ingenting! Och såsen blir inte alls sådär röd utan det är helt vit och inte alls god.

Lelle

2012-10-29

Man måste krydda mer en det står, detta recept va sådär.

Ica

2012-10-24

Ett recept som kommer användas flera gånger

Coco

2012-10-17

Både barn och vuxna älskade dem!

Liknande recept

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Brunchplåt

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g pasta
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 2 msk smör, till stekning
  • Paprikasås:
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade paprikor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk socker eller honung (valfritt efter smak)
  • 40 g babyspenat

Köttbullar i paprikasås

Betyg (1-5):
3.43 (130 betyg)

Gör stora lyxiga köttbullar som får bada i en vacker sås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Paprikasås

  1. Blanda färs, ägg, lök, paprikapulver, salt och peppar till en jämn smet. Forma 6/12/18 bullar. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek bullarna runtom i några minuter (i omgångar om det är trångt), de behöver inte bli genomstekta.
  2. Lägg lök och paprika med lite olja i en kastrull och bryn under omrörning tills lök och paprika är mjuka. Tillsätt crème fraiche, vatten, salt och peppar. Låt koka upp och mixa slät med en mixerstav. Smaka av med honung.
  3. Lägg köttbullarna i såsen och koka försiktigt cirka 5 minuter tills bullarna är färdiga. Servera med pasta och spenat.

Tips

Ersätt crème fraichen med krossade tomater för en smalare variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hang

2015-12-14

Det är nog få som klarar det här receptet på en halvtimme...

Claudia

2014-03-07

Den blev nog helt vit för dig för du glömde nog att vispa såsen så att paprikan blev mosad. Jag hade också i en köttbuljong och stekte löken ihop med två pressade vitlöksklyftor.

Peter

2013-12-16

Lite mer peppar, grönsaksbuljong och en dl grädde… Denna kommer vi att göra många gånger!!

yvonne pira

2013-12-16

vad gott jag hade ingen olivolja i gillar inte smaken på den är besk hade i tomatpure istället

Nina

2013-11-11

Dubbelt med peppar och lite cayennepeppar. Tog 1 dl vatten och 3 dl creme fraiche i stället och la i en köttbuljong. Köttbullarna gjordes på rådjursfärs. Riktigt gott!!

A

2012-11-15

Smakar ingenting! Och såsen blir inte alls sådär röd utan det är helt vit och inte alls god.

Lelle

2012-10-29

Man måste krydda mer en det står, detta recept va sådär.

Ica

2012-10-24

Ett recept som kommer användas flera gånger

Coco

2012-10-17

Både barn och vuxna älskade dem!

Liknande recept

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Brunchplåt

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies