Korvgryta med kryddig couscous
  • Tid 30 min

Korvgryta med kryddig couscous

3.57 (7 betyg)

Korvgryta med paprika, bönor och tomat. Serveras med smakrik couscous.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g kycklingstekkorv
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 500 g krossade tomater
  • 400 g svarta bönor, kokta på burk, avsköljda
  • 3 dl gräddfil, till servering
Kryddig couscous
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl russin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär korven i bitar och stek i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök, paprika och spiskummin. Stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater och låt puttra ca 10 min. Vänd ner svarta bönor och smaka av med salt och peppar.

Kryddig couscous:

  1. 1

    Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök, vitlök, gurkmeja och kardemumma. Tillsätt couscous och rör om tills allt är jämnt gult. Häll i kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om, lägg på locket och ta från värmen. Låt stå 5 min. Vänd ner russinen och servera med korvgryta. Toppa med gräddfil.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar