
Korngrynssallad med vax- och brytbönor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (13)
- 4 dl matkorn
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 100 g vaxbönor
- 100 g brytbönor
- 100 g späda morötter
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 liten finstrimlad purjolök
- 50 g spenat
- 1 msk olivolja
- 3 krm flingsalt
- 1 dl bladpersilja
- 2 msk färsk mejram
- 0.5 dl rostade pinjenötter
Gör så här
- Koka korngrynen enligt anvisningen på förpackningen, och tillsätt buljongtärningen i vattnet. Koka vax- och brytbönorna samt morötterna i cirka 5 minuter. Häll av och lägg upp på ett serveringsfat.
- Fräs vitlök, purjolök och spenat i olja. Blanda fräset med korngrynen, bönorna och morötterna. Strö över salt, persilja och mejram. Garnera med pinjenötter. Servera till grillat kött eller fisk.
Liknande recept
Korngrynssallad med vax- och brytbönor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka korngrynen enligt anvisningen på förpackningen, och tillsätt buljongtärningen i vattnet. Koka vax- och brytbönorna samt morötterna i cirka 5 minuter. Häll av och lägg upp på ett serveringsfat.
- Fräs vitlök, purjolök och spenat i olja. Blanda fräset med korngrynen, bönorna och morötterna. Strö över salt, persilja och mejram. Garnera med pinjenötter. Servera till grillat kött eller fisk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!