Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Ljuvligt goda pannkakor från Korea med räkor och purjolök och en fantastiks dippsås.

Tillagningstid: 25 minuter
1 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 20 cm purjolök, det gröna
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 dl skalade grovhackade räkor
  • 1 ägg
  • Dippsås:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 finstrimlad röd chili

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Blanda mjöl, vatten och salt till en smet. Strimla purjolöken på längden.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Sprid ut purjolöken i pannan. Fördela räkorna och smeten över. Stek på medelvärme. Vänd när du fått fin stekyta.
  4. Vispa ägget lätt och häll över pannkakan. Vänd och stek på andra sidan igen tills den är genomstekt, frasig och gyllene.
  5. Skär i bitar. Servera med dippsåsen. Ät gärna med pinnar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2017-03-02

Underbart gott! Dippsåsen är fantastisk

Ulrika

2014-02-25

Det här var fantastiskt gott, lika gott som på en restaurang i Asien!!!!!

Liknande recept

12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 20 cm purjolök, det gröna
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 dl skalade grovhackade räkor
  • 1 ägg
  • Dippsås:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 finstrimlad röd chili

Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Ljuvligt goda pannkakor från Korea med räkor och purjolök och en fantastiks dippsås.

Tillagningstid: 25 minuter
1 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Blanda mjöl, vatten och salt till en smet. Strimla purjolöken på längden.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Sprid ut purjolöken i pannan. Fördela räkorna och smeten över. Stek på medelvärme. Vänd när du fått fin stekyta.
  4. Vispa ägget lätt och häll över pannkakan. Vänd och stek på andra sidan igen tills den är genomstekt, frasig och gyllene.
  5. Skär i bitar. Servera med dippsåsen. Ät gärna med pinnar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2017-03-02

Underbart gott! Dippsåsen är fantastisk

Ulrika

2014-02-25

Det här var fantastiskt gott, lika gott som på en restaurang i Asien!!!!!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies