Kolapaj med salta jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.93 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim och 15 min att stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mörk sirap
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade
  • Till servering:
  • vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Koka ihop grädde, socker och sirap till en tjock kolasås, ca 122–125°.
  2. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en deg. Klä en avlång brödform, ca 1½ liter, med ett bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen några cm upp på kanten. Ställ i frys ca 10 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Häll kolasåsen i pajskalet, låt svalna på bänken ca 15 min. Strö över jordnötter och låt stelna ca 1 tim i kyl innan servering.

Servering

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Kjerstin. Vi ber om ursäkt, ingredienserna hade fallit bort på grund av ett tekniskt fel. Nu ska de vara tillbaka och det ska vara 1 msk socker i pajskalet och 2 dl grädde i fyllningen. Mvh Maja, redaktör

Kjerstin

2020-10-31

Står att det ska vara grädde men inte hur mycket???

Kjerstin

2020-10-31

Hur mycket socker i pajskalet?

Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mörk sirap
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade
  • Till servering:
  • vispgrädde eller vaniljglass

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.93 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim och 15 min att stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop grädde, socker och sirap till en tjock kolasås, ca 122–125°.
  2. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en deg. Klä en avlång brödform, ca 1½ liter, med ett bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen några cm upp på kanten. Ställ i frys ca 10 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Häll kolasåsen i pajskalet, låt svalna på bänken ca 15 min. Strö över jordnötter och låt stelna ca 1 tim i kyl innan servering.

Servering

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Kjerstin. Vi ber om ursäkt, ingredienserna hade fallit bort på grund av ett tekniskt fel. Nu ska de vara tillbaka och det ska vara 1 msk socker i pajskalet och 2 dl grädde i fyllningen. Mvh Maja, redaktör

Kjerstin

2020-10-31

Står att det ska vara grädde men inte hur mycket???

Kjerstin

2020-10-31

Hur mycket socker i pajskalet?

Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)