Kolapaj med salta jordnötter

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim och 15 min att stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mörk sirap
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade
  • Till servering:
  • vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Koka ihop grädde, socker och sirap till en tjock kolasås, ca 122–125°.
  2. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en deg. Klä en avlång brödform, ca 1½ liter, med ett bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen några cm upp på kanten. Ställ i frys ca 10 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Häll kolasåsen i pajskalet, låt svalna på bänken ca 15 min. Strö över jordnötter och låt stelna ca 1 tim i kyl innan servering.

Servering

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gratinerade aprikoser

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(14)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Kladdkaka med dadlar

(41)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mörk sirap
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade
  • Till servering:
  • vispgrädde eller vaniljglass

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim och 15 min att stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop grädde, socker och sirap till en tjock kolasås, ca 122–125°.
  2. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en deg. Klä en avlång brödform, ca 1½ liter, med ett bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen några cm upp på kanten. Ställ i frys ca 10 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Häll kolasåsen i pajskalet, låt svalna på bänken ca 15 min. Strö över jordnötter och låt stelna ca 1 tim i kyl innan servering.

Servering

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gratinerade aprikoser

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(14)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Kladdkaka med dadlar

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies