Kolaklubbor

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Gör dina egna goda kolaklubbor.

Tillagningstid: 40 minuter + tid att stelna
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 100 g grovhackad mjölkchoklad ev mer
  • grillpinnar av trä, delade i lagom stora bitar

Gör så här

  1. Häll upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och rör om ordentligt tills sockret smält. Sänk värmen. Låt kolasmeten sjuda tills den är cirka 125 grader (använd digitaltermometer), rör om då och då. Smeten ska vara ganska fast. Gör ett kulprov (se nedan till vänster).
  2. Rör ner smöret och häll upp kolasmeten i en 20 x 20 centimeter stor form. Låt stelna.
  3. Skär eller klipp kolasmeten i lagom stora bitar och tryck in en pinne i varje bit.
  4. Smält chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad Låt svalna något. Doppa klubborna i chokladen.
  5. Lägg klubborna på smörpapper i kylen för att stelna. Förvara svalt, i burk med tättslutande lock med bakplåt

Tips

I stället för grillpinnar, använd färgade sugrör av papper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2012-11-24

Goda,men det funkar bättre med grillpinnar en sugrör

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(37)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Smarriga havrekorgar

(0)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Banoffee-paj

(83)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Passionsfruktscheesecake

(32)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 100 g grovhackad mjölkchoklad ev mer
  • grillpinnar av trä, delade i lagom stora bitar

Kolaklubbor

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Gör dina egna goda kolaklubbor.

Tillagningstid: 40 minuter + tid att stelna
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och rör om ordentligt tills sockret smält. Sänk värmen. Låt kolasmeten sjuda tills den är cirka 125 grader (använd digitaltermometer), rör om då och då. Smeten ska vara ganska fast. Gör ett kulprov (se nedan till vänster).
  2. Rör ner smöret och häll upp kolasmeten i en 20 x 20 centimeter stor form. Låt stelna.
  3. Skär eller klipp kolasmeten i lagom stora bitar och tryck in en pinne i varje bit.
  4. Smält chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad Låt svalna något. Doppa klubborna i chokladen.
  5. Lägg klubborna på smörpapper i kylen för att stelna. Förvara svalt, i burk med tättslutande lock med bakplåt

Tips

I stället för grillpinnar, använd färgade sugrör av papper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2012-11-24

Goda,men det funkar bättre med grillpinnar en sugrör

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(37)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Smarriga havrekorgar

(0)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Banoffee-paj

(83)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Passionsfruktscheesecake

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies