Kokta rödbetor

Betyg (1-5):
3.33 (52 betyg)

Kokta rödbetor är enkelt att laga och supergott med en klick smör och nypa salt. För att korta koktiden kan man halvera rödbetorna.

Tillagningstid: 1 timme
1 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (2)
  • 1 kg rödbetor
  • 1.5 liter vatten

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna väl men akta skalet och skär inte bort rotspetsen. Lägg rödbetorna i en kastrull och häll på vatten tills det täcker dem.
  2. Koka rödbetorna nästan mjuka under lock, späda 15-20 minuter, äldre 45-60 minuter. Spola de nykokta rödbetorna i kallt vatten och gnid samtidigt bort skalet. Eller lägg dem i kallt vatten en stund före skalningen.

Servering

Späda rödbetor kan serveras varma med mjukt smör eller bordsmargarin eller marineras.

Tips

Tänkt på att rödbetor har ett mycket starkt färgämne som lätt färgar av sig om skalet borstas bort för mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf

2016-03-26

Hittade ! Borsjtj - rysk rödbetssoppa !

Rolf

2016-03-26

Rödbetsoppa då Hur gör man ?

stefan

2015-01-17

Efter kokningen man rosta dom i ugnen tillsammans med andra rotfrukter. Mycket gott.

Maria

2013-11-16

Jättebra info! Men plussa gärna på med idéer om vad man kan göra med de kokta betorna mer än att äta dem med smör och salt. Tex. dela i halvor, smula chevre över och gratinera till fin färg. Perfekt förrätt!

Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Minestronesoppa med linser

(45)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Pasta med rotsaker och linser

(22)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kålrotslåda med brynt smör

(0)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 1 kg rödbetor
  • 1.5 liter vatten

Kokta rödbetor

Betyg (1-5):
3.33 (52 betyg)

Kokta rödbetor är enkelt att laga och supergott med en klick smör och nypa salt. För att korta koktiden kan man halvera rödbetorna.

Tillagningstid: 1 timme
1 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna väl men akta skalet och skär inte bort rotspetsen. Lägg rödbetorna i en kastrull och häll på vatten tills det täcker dem.
  2. Koka rödbetorna nästan mjuka under lock, späda 15-20 minuter, äldre 45-60 minuter. Spola de nykokta rödbetorna i kallt vatten och gnid samtidigt bort skalet. Eller lägg dem i kallt vatten en stund före skalningen.

Servering

Späda rödbetor kan serveras varma med mjukt smör eller bordsmargarin eller marineras.

Tips

Tänkt på att rödbetor har ett mycket starkt färgämne som lätt färgar av sig om skalet borstas bort för mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf

2016-03-26

Hittade ! Borsjtj - rysk rödbetssoppa !

Rolf

2016-03-26

Rödbetsoppa då Hur gör man ?

stefan

2015-01-17

Efter kokningen man rosta dom i ugnen tillsammans med andra rotfrukter. Mycket gott.

Maria

2013-11-16

Jättebra info! Men plussa gärna på med idéer om vad man kan göra med de kokta betorna mer än att äta dem med smör och salt. Tex. dela i halvor, smula chevre över och gratinera till fin färg. Perfekt förrätt!

Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Minestronesoppa med linser

(45)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Pasta med rotsaker och linser

(22)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kålrotslåda med brynt smör

(0)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies