Kokospanerad fisk med soja och ingefära och stekt ris

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Välgörande asiatiska fiskpanetter med matnyttigt tillbehör.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 0.5 dl kokosflingor till rostning
  • 400 g fryst sejfilé eller annan vit fiskfilé, tinad
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 4 krm malen ingefära
  • 0.5 dl kokosflingor till panering
  • 0.5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 msk smör, margarin eller rapsolja
  • Stekt ris:
  • 150 g tunt strimlade morötter
  • 200 g broccoli, i små buketter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 100 g tunt skivade salladslökar
  • 2 uppvispade ägg
  • 8 dl kokt långkornigt ris
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Börja med att rosta kokosflingorna ljusbruna i en torr het stekpanna. Häll upp dem på ett fat.

Panerad fisk

  1. Torka av fisken och skär den i bitar. Blanda soja, salt och ingefära och pensla fisken med det. Blanda kokos och mjöl. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem gyllengula i fettet. Ta upp dem ur pannan.

Stekt ris

  1. Fräs morot och broccoli i fettet tills de börjar mjukna. Lägg i löken och stek någon minut till. Blanda sedan ner ägg och ris och stek under omrörning tills riset är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Strö på kokos och servera ris och fisk med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Bowl med sashimilax

(4)

Blomkåls- Jansson

(96)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Couscouspanna med fisk

(37)

Fish tacos deluxe

(32)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 0.5 dl kokosflingor till rostning
  • 400 g fryst sejfilé eller annan vit fiskfilé, tinad
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 4 krm malen ingefära
  • 0.5 dl kokosflingor till panering
  • 0.5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 msk smör, margarin eller rapsolja
  • Stekt ris:
  • 150 g tunt strimlade morötter
  • 200 g broccoli, i små buketter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 100 g tunt skivade salladslökar
  • 2 uppvispade ägg
  • 8 dl kokt långkornigt ris
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 citron, i klyftor

Kokospanerad fisk med soja och ingefära och stekt ris

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Välgörande asiatiska fiskpanetter med matnyttigt tillbehör.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att rosta kokosflingorna ljusbruna i en torr het stekpanna. Häll upp dem på ett fat.

Panerad fisk

  1. Torka av fisken och skär den i bitar. Blanda soja, salt och ingefära och pensla fisken med det. Blanda kokos och mjöl. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem gyllengula i fettet. Ta upp dem ur pannan.

Stekt ris

  1. Fräs morot och broccoli i fettet tills de börjar mjukna. Lägg i löken och stek någon minut till. Blanda sedan ner ägg och ris och stek under omrörning tills riset är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Strö på kokos och servera ris och fisk med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Bowl med sashimilax

(4)

Blomkåls- Jansson

(96)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Couscouspanna med fisk

(37)

Fish tacos deluxe

(32)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies