Kokos- och linsgryta
  • Tid 45 min

Kokos- och linsgryta

4.22 (27 betyg)

Magisk god och krämig gryta med linser och kokos. Recept från kokboken: Mat, myt och vetenskap. av Frida Duell

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk finhackad färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl belugalinser
  • 1 dl sultanrussin
  • 2 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 250 g körsbärstomat
Till servering
  • kokosflakes
  • färsk koriander
  • ris, limeklyftor och mango chutney
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp kokosoljan i en stekgryta. Fräs spiskummin, lök och vitlök 2–3 min.

  2. 2

    Tillsätt krossade tomater, ingefära, gurkmeja, chilipulver, flingsalt, linser, russin och vatten. Låt sjuda 35–40 min under lock, tills linserna är mjuka.

  3. 3

    Rör ner kokosmjölken. Vänd ner körsbärstomaterna och toppa med färsk koriander och rostade kokosflakes. Servera med ris, mango chutney och limeklyftor.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Margareta

    Första gången gjorde jag dubbel sats. Det blev som en soppa. Andra gången gjorde jag enkel sats, utökade till 1,5 dl linser och minskade något på vattnet samt tog bara 3 dl kokosmjölk. La också till några nävar färsk spenat. Då blev konsistensen mycket bättre och mer som en gryta än soppa. Supergott!

  • Veronica

    Lättlagat och supergod vego. Jag lägger till mangold, spenat eller annat grönt strax innan grytan kokat klart.

  • Maria

    Mycket god. En favorit!

  • Maria

    Mycket god, krämig len och smakrik linsgryta som kommer bli en ny favorit!

Visa fler