Koka kräftor

Betyg (1-5):
2.42 (80 betyg)

Kräftor kokta i en god lag med dill.

Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kg färska kräftor
  • 6 liter vatten till kokning
  • Kräflag:
  • 3 liter vatten
  • 3 sockerbitar
  • 2 dl porter
  • 1 knippe dillkronor
  • Kräftlag:
  • 1 dl salt

Gör så här

  1. Kontrollera att kräftorna lever. Skölj dem noga i vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Koka några kräftor i taget så att de blir röda och flyter upp. Lyft genast upp dem ur kokvattnet.

Kräftlag

  1. Koka upp vatten, salt, socker, öl och hälften av dillen. Låt lagen sjuda 10 minuter, lägg sedan ner kräftorna och sjud ytterligare 5 minuter, de får inte koka. Lägg över kräftorna i en bunke och kyl ner dem snabbt. Sila av lagen och kyl ner även den så fort som möjligt i till exempel ett kallt vattenbad.
  2. Toppa kräftorna med resten av dillen och häll på den kylda lagen, låt stå kallt över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Kristin

2019-08-08

Det finns salt angivet i receptet. Men hur mycket?

Ebba

2019-08-08

Ska det inte vara ngt salt?

Liknande recept

Pasta vongole

(14)

Räkcurry med citrongräs

(10)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg färska kräftor
  • 6 liter vatten till kokning
  • Kräflag:
  • 3 liter vatten
  • 3 sockerbitar
  • 2 dl porter
  • 1 knippe dillkronor
  • Kräftlag:
  • 1 dl salt

Koka kräftor

Betyg (1-5):
2.42 (80 betyg)

Kräftor kokta i en god lag med dill.

Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kontrollera att kräftorna lever. Skölj dem noga i vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Koka några kräftor i taget så att de blir röda och flyter upp. Lyft genast upp dem ur kokvattnet.

Kräftlag

  1. Koka upp vatten, salt, socker, öl och hälften av dillen. Låt lagen sjuda 10 minuter, lägg sedan ner kräftorna och sjud ytterligare 5 minuter, de får inte koka. Lägg över kräftorna i en bunke och kyl ner dem snabbt. Sila av lagen och kyl ner även den så fort som möjligt i till exempel ett kallt vattenbad.
  2. Toppa kräftorna med resten av dillen och häll på den kylda lagen, låt stå kallt över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Kristin

2019-08-08

Det finns salt angivet i receptet. Men hur mycket?

Ebba

2019-08-08

Ska det inte vara ngt salt?

Liknande recept

Pasta vongole

(14)

Räkcurry med citrongräs

(10)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies