Kokta kräftor

Kokta kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Huvudrollen i augustifesterna har förstås kräftorna!

Tillagningstid: 30 minuter + tid att kallna
1 kg
  • 2 liter vatten
  • 1 sockerbit
  • 2 dl porter
  • 10 knippen krondill
  • 1 kg kräftor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom kräftorna i en rymlig kastrull. Spola kräftorna i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter.
  2. Lägg kräftorna i den kokande lagen, se till att vattnet täcker och lägg på locket. Låt koka 5-10 minuter.
  3. Tappa upp kallt vatten i diskhon, sätt ner kastrullen med kräftorna så svalnar de fortare. Byt ut det kalla vattnet ett par gånger. Eller sätt kastrullen i kyl över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kokta kräftor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 liter vatten
  • 1 sockerbit
  • 2 dl porter
  • 10 knippen krondill
  • 1 kg kräftor

Kokta kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Huvudrollen i augustifesterna har förstås kräftorna!

Tillagningstid: 30 minuter + tid att kallna
1 kg

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom kräftorna i en rymlig kastrull. Spola kräftorna i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter.
  2. Lägg kräftorna i den kokande lagen, se till att vattnet täcker och lägg på locket. Låt koka 5-10 minuter.
  3. Tappa upp kallt vatten i diskhon, sätt ner kastrullen med kräftorna så svalnar de fortare. Byt ut det kalla vattnet ett par gånger. Eller sätt kastrullen i kyl över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!