Frysta kräftor blir som nykokta
  • Svårighetsgrad Enkel

Frysta kräftor blir som nykokta

3.16 (137 betyg)

I den här lagen kommer kräftornas smak fram fördelaktigt.

  • Ingredienser 7
  • Svårighetsgrad Enkel

Tillagningstid: 1 dygn

Ingredienser

2 liter
  • 2 liter vatten
  • 0.25 dl grovt salt,helst havssalt
  • 4 sockerbitar,gärna råsocker
  • 1 dl mörkt öl, gärna porter
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe dillkronor
  • 1 kg frysta kräftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. Låt lagen svalna, ta upp dillkronorna. Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg ner kräftorna i den nya lagen. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen.

Servering

Dekorera med dillkronorna.
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sebastian

    Fantastiskt recept. Tyvärr så gick mina kräfor jag köpte på coop den 28/8 ut den 27/8 så här står jag med en jävla god lag och gamla kräftor.... Ska på kräftskiva imorgon, lär få grilla.

  • Magnus Hedlund

    I år fanns det porter... 😀

  • Åsa

    BRA!

  • Magnus Hedlund

    hittar ingen 3,5 porter på Coop