Knapriga bananbitar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Ta en tugga och vips är du i något exotiskt härligt land! Sött, fräscht, oväntat – mums.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosflingor, samt lite till servering
  • 0.5 dl sesamfrön, samt lite till servering
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk kallpressad kokos - eller olivolja
  • 4 msk mandel mjölk (eller annan mjölk)
  • 1 ägg
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och ev saft
  • 3 mogna bananer
  • Till servering:
  • glass eller krämig yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda rismjöl, bakpulver, kokosflingor och sesamfrön i en skål.
  2. Smält honung och olja i en kastrull på låg värme. Ta kastrullen från plattan och tillsätt mandelmjölk, ägg och limeskal. Vispa pösigt. Rör ihop vätskan med de torra ingredienserna.
  3. Dela bananerna på längden. Dela halvorna på mitten så att du får 4 lika stora bitar av varje banan. Doppa bitarna i smeten så att de täcks helt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan nedåt.
  4. Grädda i 10–12 min eller tills de är gyllenbruna. Servera rykande heta med glass eller yoghurt och toppa med kokosflingor eller sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smoothie med mango och banan

(4)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Bananpannkakor

(33)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosflingor, samt lite till servering
  • 0.5 dl sesamfrön, samt lite till servering
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk kallpressad kokos - eller olivolja
  • 4 msk mandel mjölk (eller annan mjölk)
  • 1 ägg
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och ev saft
  • 3 mogna bananer
  • Till servering:
  • glass eller krämig yoghurt

Knapriga bananbitar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Ta en tugga och vips är du i något exotiskt härligt land! Sött, fräscht, oväntat – mums.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda rismjöl, bakpulver, kokosflingor och sesamfrön i en skål.
  2. Smält honung och olja i en kastrull på låg värme. Ta kastrullen från plattan och tillsätt mandelmjölk, ägg och limeskal. Vispa pösigt. Rör ihop vätskan med de torra ingredienserna.
  3. Dela bananerna på längden. Dela halvorna på mitten så att du får 4 lika stora bitar av varje banan. Doppa bitarna i smeten så att de täcks helt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan nedåt.
  4. Grädda i 10–12 min eller tills de är gyllenbruna. Servera rykande heta med glass eller yoghurt och toppa med kokosflingor eller sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smoothie med mango och banan

(4)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Bananpannkakor

(33)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies