Klassisk senapssill

Betyg (1-5):
2.79 (14 betyg)

Den här milda sillen är god till citronsnaps och kokt potatis. På vintern kan det vara skoj med pyttesmå äppelbitar i.

Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g inlagd sill
  • Sås:
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl söt senap
  • 1 dl majsolja, eller rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll bort lagen från den inlagda sillen. Skär i 2 cm breda bitar. Rör ut socker och salt med vinägern så att det löser sig. Rör ner senapen och vispa ner oljan i en tunn stråle så att såsen tjocknar. Vänd ner dillen. Blanda sill och sås. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2011-12-19

prova

Liknande recept

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Stompad jansson

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g inlagd sill
  • Sås:
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl söt senap
  • 1 dl majsolja, eller rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Klassisk senapssill

Betyg (1-5):
2.79 (14 betyg)

Den här milda sillen är god till citronsnaps och kokt potatis. På vintern kan det vara skoj med pyttesmå äppelbitar i.

Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll bort lagen från den inlagda sillen. Skär i 2 cm breda bitar. Rör ut socker och salt med vinägern så att det löser sig. Rör ner senapen och vispa ner oljan i en tunn stråle så att såsen tjocknar. Vänd ner dillen. Blanda sill och sås. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2011-12-19

prova

Liknande recept

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Stompad jansson

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies