Klassisk räksoppa med vitt vin

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Underbar festsoppa med räkor och vittvin. smakar som på restaurang!

Tillagningstid: 45 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 liten gul lök
  • 150 g morot
  • 0.5 fänkål
  • Till servering
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg dem i kylen till servering. Fräs räkskalen i smör tillsammans med tomatpuré, lök, vitlök och chili under omrörning på hög värme 3–5 min.
  2. Häll i vin och vatten och låt sjuda ca 5 min under lock. Sila ner vätskan i en annan kastrull. Tryck ut all vätska ordentligt ur skalen genom silen. Släng skalen och tillsätt grädden. Låt sjuda 5 min.
  3. Hyvla halva fänkålen tunt (gärna med mandolin) och vänd runt med citronsaft och salt. Fintärna lök, morot och resten av fänkålen. Fräs i smör tills löken är mjuk utan att få färg.
  4. Fördela de frästa grönsakerna och räkorna i djupa tallrikar och häll över soppan. Garnera med en grön vippa från fänkålen och servera med citrusfänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2018-01-07

Enkel o mycket god. När gästerna vill ha receptet, då har man nog lyckats hyfsat bra.

Liknande recept

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Gratinerad hummer

(76)

Widegrens morotssoppa

(20)

Krabba med chilisås och senapssås

(8)

Varm musselmacka

(2)

Goi Cuon

(9)

Råraka med räkor

(7)

Musslor med rökt skinka

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 liten gul lök
  • 150 g morot
  • 0.5 fänkål
  • Till servering
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 krm salt

Klassisk räksoppa med vitt vin

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Underbar festsoppa med räkor och vittvin. smakar som på restaurang!

Tillagningstid: 45 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg dem i kylen till servering. Fräs räkskalen i smör tillsammans med tomatpuré, lök, vitlök och chili under omrörning på hög värme 3–5 min.
  2. Häll i vin och vatten och låt sjuda ca 5 min under lock. Sila ner vätskan i en annan kastrull. Tryck ut all vätska ordentligt ur skalen genom silen. Släng skalen och tillsätt grädden. Låt sjuda 5 min.
  3. Hyvla halva fänkålen tunt (gärna med mandolin) och vänd runt med citronsaft och salt. Fintärna lök, morot och resten av fänkålen. Fräs i smör tills löken är mjuk utan att få färg.
  4. Fördela de frästa grönsakerna och räkorna i djupa tallrikar och häll över soppan. Garnera med en grön vippa från fänkålen och servera med citrusfänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2018-01-07

Enkel o mycket god. När gästerna vill ha receptet, då har man nog lyckats hyfsat bra.

Liknande recept

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Gratinerad hummer

(76)

Widegrens morotssoppa

(20)

Krabba med chilisås och senapssås

(8)

Varm musselmacka

(2)

Goi Cuon

(9)

Råraka med räkor

(7)

Musslor med rökt skinka

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies