Klassisk kavring

Klassisk kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och snabbgjord kavring som är perfekt att göra som mindre kuvertbröd eller som en hel limpa. Recept av Fredrik Nylén.

Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
  • 8 dl kornmjöl (400g)
  • 4 dl vetemjöl (240g)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl mörk sirap
  • 7 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra två brödformar (à 1 ½ liter) eller 16 små (t ex muffinsplåt).
  2. Blanda kornmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en stor bunke. Tillsätt sirap och mjölk och rör till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme för stora bröd eller 20 min för små. Låt svalna i sina formar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klassisk kavring
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 8 dl kornmjöl (400g)
  • 4 dl vetemjöl (240g)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl mörk sirap
  • 7 dl filmjölk

Klassisk kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och snabbgjord kavring som är perfekt att göra som mindre kuvertbröd eller som en hel limpa. Recept av Fredrik Nylén.

Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:175º
2 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra två brödformar (à 1 ½ liter) eller 16 små (t ex muffinsplåt).
  2. Blanda kornmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en stor bunke. Tillsätt sirap och mjölk och rör till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme för stora bröd eller 20 min för små. Låt svalna i sina formar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!