
Klassisk kavring
Betyg (1-5):
God och snabbgjord kavring som är perfekt att göra som mindre kuvertbröd eller som en hel limpa. Recept av Fredrik Nylén.
Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
- 8 dl kornmjöl (400g)
- 4 dl vetemjöl (240g)
- 1 tsk salt
- 1 msk bikarbonat
- 3 dl mörk sirap
- 7 dl filmjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smöra två brödformar (à 1 ½ liter) eller 16 små (t ex muffinsplåt).
- Blanda kornmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en stor bunke. Tillsätt sirap och mjölk och rör till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme för stora bröd eller 20 min för små. Låt svalna i sina formar.
Klassisk kavring
Betyg (1-5):
God och snabbgjord kavring som är perfekt att göra som mindre kuvertbröd eller som en hel limpa. Recept av Fredrik Nylén.
Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smöra två brödformar (à 1 ½ liter) eller 16 små (t ex muffinsplåt).
- Blanda kornmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en stor bunke. Tillsätt sirap och mjölk och rör till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme för stora bröd eller 20 min för små. Låt svalna i sina formar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!