Kladdkaketårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En amerikansk variant av kladdkaka, en pampig chokladtårta med krämig karamellfyllning. En kladdkaketårta för alla chokladälskare!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 225 g smör
  • 2 dl bryggt kaffe
  • 1 dl kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl rörsocker eller strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Karamell:
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 50 g philadelphiaost
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.33 av karamellen (se ovan)

Gör så här

  1. Smält smör, blanda i kaffe och kakao i en kastrull och ställ åt sidan.
  2. Blanda vetemjöl, rörsocker, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Blanda ner smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i en smord och mjölad form (gärna i teflon) som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 1 timme.
  4. Ta ut kakan och låt den vila 10 minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.

Karamell

  1. Lägg socker, vatten, grädde och sirap i en kastrull låt koka i 5 minuter. Rör i smöret och låt såsen svalna.

Fyllning

  1. Vispa ihop smör, Philadelphia, florsocker, vaniljsocker och 1/3 av den kalla karamellen till en kräm.
  2. Ställ kakan på ett tårtfat och dela kakan vågrätt på mitten.
  3. Bred fyllningen på botten. Lägg tillbaka övre delen och ringla över resterande karamellsås.

Tips

Kakan är även god att äta utan fyllning, lätt ljummen med karamellsås över och en klick vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2013-04-11

löjligt goooood!

Micci

2013-02-21

Supergod.....

Liknande recept

Spara recept

Trifle med aprikos och passion

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 225 g smör
  • 2 dl bryggt kaffe
  • 1 dl kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl rörsocker eller strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Karamell:
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 50 g philadelphiaost
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.33 av karamellen (se ovan)

Kladdkaketårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En amerikansk variant av kladdkaka, en pampig chokladtårta med krämig karamellfyllning. En kladdkaketårta för alla chokladälskare!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör, blanda i kaffe och kakao i en kastrull och ställ åt sidan.
  2. Blanda vetemjöl, rörsocker, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Blanda ner smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i en smord och mjölad form (gärna i teflon) som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 1 timme.
  4. Ta ut kakan och låt den vila 10 minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.

Karamell

  1. Lägg socker, vatten, grädde och sirap i en kastrull låt koka i 5 minuter. Rör i smöret och låt såsen svalna.

Fyllning

  1. Vispa ihop smör, Philadelphia, florsocker, vaniljsocker och 1/3 av den kalla karamellen till en kräm.
  2. Ställ kakan på ett tårtfat och dela kakan vågrätt på mitten.
  3. Bred fyllningen på botten. Lägg tillbaka övre delen och ringla över resterande karamellsås.

Tips

Kakan är även god att äta utan fyllning, lätt ljummen med karamellsås över och en klick vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2013-04-11

löjligt goooood!

Micci

2013-02-21

Supergod.....

Liknande recept

Spara recept

Trifle med aprikos och passion

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)