Kirskålssoppa

Betyg (1-5):
3 (20 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 liter färsk, späd kirskål (ca 400 g) eller
  • 5 dl förvälld, hackad spenat eller förvällda, späda nässlor
  • 3 salladslökar, i tunna strimlor
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller
  • 3 msk koncentrerad fond
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 krm citron, pressad saft
  • 0.5 gurka, i strimlor
  • 1 liten knippa dill, hackad

Gör så här

  1. Rensa, skölj, finhacka och förväll kirskålen och salladslök. Koka upp vatten och buljongtärningar eller fond och lägg i kirskålen och salladslök. Koka upp och sjud 3-5 minuter. Späd eventuellt soppan med mera vatten till önskad konsistens. Låt soppan kallna. Mosa äggulorna med en gaffel och rör ner dem i soppan tillsammans med crème fraiche och pressad citron. Strimla äggvitorna och blanda ner dem, gurkan och dillen i soppan.
  2. Kirskålen kan ersättas med 5-6 dl förvälld, hackad spenat eller förvällda, späda nässlor.
  3. Kirskål är en ört som växer i hela landet och blommar från juni till augusti, och som ofta är ett ogräsgissel i trädgårdarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2014-05-11

Jag serverade den mixad och varm, det var jättegott.

Stina Nyhlén

2013-06-03

Soppan är toppen! Jag mixar soppan när den kokt. Tycker det blir lite snyggare på tallriken och äggvitan, gurkan o dillen. kommer bättre till sin rätt Använder den gärna som förrätt.Slår då upp den i mugg eller liten skål och ställer på tallriken.

Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Caesarsallad seafood

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 liter färsk, späd kirskål (ca 400 g) eller
  • 5 dl förvälld, hackad spenat eller förvällda, späda nässlor
  • 3 salladslökar, i tunna strimlor
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller
  • 3 msk koncentrerad fond
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 krm citron, pressad saft
  • 0.5 gurka, i strimlor
  • 1 liten knippa dill, hackad

Kirskålssoppa

Betyg (1-5):
3 (20 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa, skölj, finhacka och förväll kirskålen och salladslök. Koka upp vatten och buljongtärningar eller fond och lägg i kirskålen och salladslök. Koka upp och sjud 3-5 minuter. Späd eventuellt soppan med mera vatten till önskad konsistens. Låt soppan kallna. Mosa äggulorna med en gaffel och rör ner dem i soppan tillsammans med crème fraiche och pressad citron. Strimla äggvitorna och blanda ner dem, gurkan och dillen i soppan.
  2. Kirskålen kan ersättas med 5-6 dl förvälld, hackad spenat eller förvällda, späda nässlor.
  3. Kirskål är en ört som växer i hela landet och blommar från juni till augusti, och som ofta är ett ogräsgissel i trädgårdarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2014-05-11

Jag serverade den mixad och varm, det var jättegott.

Stina Nyhlén

2013-06-03

Soppan är toppen! Jag mixar soppan när den kokt. Tycker det blir lite snyggare på tallriken och äggvitan, gurkan o dillen. kommer bättre till sin rätt Använder den gärna som förrätt.Slår då upp den i mugg eller liten skål och ställer på tallriken.

Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Caesarsallad seafood

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies