Kirskålsfrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liter löst packad kirskål eller rucola
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl kallpressad olja
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  2. Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegansk pizza

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Falukorvstaco med hemgjord salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liter löst packad kirskål eller rucola
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl kallpressad olja
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Kirskålsfrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  2. Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegansk pizza

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Falukorvstaco med hemgjord salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg
Betyg
(1)