
Kirskålsfrittata
Betyg (1-5):
Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk smör
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 liter löst packad kirskål eller rucola
- 1 dl riven lagrad ost
- 0.5 dl kallpressad olja
- 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
- Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.
Servering
Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.
Kirskålsfrittata
Betyg (1-5):
Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
- Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.
Servering
Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!