Kirskålsfrittata

Kirskålsfrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liter löst packad kirskål eller rucola
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl kallpressad olja
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  2. Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kirskålsfrittata
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liter löst packad kirskål eller rucola
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl kallpressad olja
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Kirskålsfrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  2. Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!