Kikärtssallad

Kikärtssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Kikärtssallad smakar gott som topping på bröd eller till grillat.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 3 tärnade tomater
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl sesamfrön
  • hackad gräslök
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kikärterna noga i kallt vatten i ett durkslag. Blanda kikärterna med tomat, rödlök, citronsaft, tahini och salt.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllene.
  3. Blanda ner fröna varma direkt i salladen och rör om. Strö över lite hackad gräslök vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Ett dubbleringsfel har smugit sig in, det ska bara vara 1 dl tahini. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

Björn Ericson

2012-02-02

Ska det vara 1 dl + 1 dl tahini ?

Liknande recept

Spara recept

Saffransfalafel

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mexikansk bönsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(15)
Kikärtssallad
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 3 tärnade tomater
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl sesamfrön
  • hackad gräslök
  • 1 tsk salt

Kikärtssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Kikärtssallad smakar gott som topping på bröd eller till grillat.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärterna noga i kallt vatten i ett durkslag. Blanda kikärterna med tomat, rödlök, citronsaft, tahini och salt.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllene.
  3. Blanda ner fröna varma direkt i salladen och rör om. Strö över lite hackad gräslök vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Ett dubbleringsfel har smugit sig in, det ska bara vara 1 dl tahini. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

Björn Ericson

2012-02-02

Ska det vara 1 dl + 1 dl tahini ?

Liknande recept

Spara recept

Saffransfalafel

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mexikansk bönsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(15)